Cambrils participarà en les promocions als mercats internacionals de Saborea

El municipi forma part de la junta executiva d’aquesta marca de turisme gastronòmic que agrupa 25 localitats de tot l’Estat

Imatge de l’assemblea de Saborea, que es va celebrar durant la fira internacional de turisme FITUR (Cedida)

Saborea España ha presentat un ambiciós pla de treball pel 2023 que implica accions per un volum superior a 1,4 milions d’euros per promocionar el turisme gastronòmic. La presentació es va realitzar en el marc de la seva primera assemblea general de l’associació celebrada durant la fira internacional de turisme FITUR de Madrid i va comptar amb la participació de la gerent del patronat de Turisme de Cambrils, Amèlia Rico, com a tresorera de l’associació.

El Pla de treball de Saborea España 2023 s’ha dissenyat amb l’objectiu de seguir avançant amb la consolidació de la gastronomia com un dels principals reclams turístics d’Espanya i enguany es posarà una especial atenció a potenciar el sector primari. A més, també inclou una nova edició del ja reconegut Dia Mundial de la Tapa, l’ampliació de les rutes gastronòmiques, i un acord de col·laboració amb la Revista Tapas per divulgar la Ruta 22.

Paral·lelament, Saborea continuarà amb la seva tasca de promoció internacional amb presentacions i accions comercials als seus mercats prioritaris. Com fins ara, tota l’actualitat i les notícies relacionades amb la gastronomia es difondran a través del web www.tastingspain.es/blog.

Balanç de les accions del 2022

Durant l’assemblea també s’han repassat les principals accions del 2022, en les quals les col·laboracions internacionals han tingut un paper rellevant: la presència a l’expo de Dubai, al Bundestag i l’exitosa acció del Taste of Dublin de la mà de Turespaña. Una menció especial ha merescut la promoció realitzada a Dublín l’any passat, en la que tant Turespaña com Saborea España va dedicar un gran esforç i un important pressupost. La valoració ha estat molt satisfactòria i es planteja repetir aquet any l’acció ampliant el nombre de destinacions implicades.

La valoració de l’exercici 2022 ha estat molt positiva, entre altres qüestions, per consolidar la celebració del Dia Mundial de la Tapa, tant en l’àmbit nacional com internacional, incidir en la presència de Saborea España en les destinacions de la xarxa amb accions de suport i intercanvi i consolidar la sostenibilitat com a eix estratègic de millora de la competitivitat de l’associació.

Saborea España és la primera plataforma estatal amb vocació internacional que potencia el turisme i la gastronomia d’Espanya. Cambrils, que forma part de la junta executiva, va ser un dels municipis fundadors i actualment és l’única destinació catalana de l’associació, que agrupa 25 municipis de tot l’Estat.

L’associació està formada per la Hostelería de España, la federació d’associacions de cuiners i pastissers d’Espanya FACYRE, la Organización Europea de Cocineros (Euro-Toques), la Asociación Española de Destinos para la Promoción del Turismo Gastronómico i Paradores de Turismo, i compta amb el suport institucional de Turespaña.