El concert de campanes i orgue del Vendrell es podrà seguir en directe aquest divendres

‘Entre el bronze del cel i l’estany de la terra’, a càrrec de Carlos Arturo Guerra, es podrà veure a les 20:30h a la televisió local i a les xarxes socials

L’Associació d’Amics de l’Orgue del Vendrell continua aquest divendres, 6 de novembre, a les 20.30 h, amb la seva programació de concerts. En aquesta ocasió, es podrà seguir per televisió o per les xarxes socials un concert original i diferent, titulat ‘Entre el bronze del cel i l’estany de la terra’, a càrrec de Carlos Arturo Guerra. El so de les campanes del campanar del Vendrell, i els diferents plens de l’orgue esdevindrà una conjugació en el que es podrà sentir obres d’autors del segle XX, com Györgi Ligeti, Arvo Pärt o Toon Hagen.

Per causes de força major originades per l’alerta sanitària de la covid-19, aquest concert no es farà presencial, però es podrà seguir pels següents canals: Televisió del Vendrell; Facebook de l’orgue; i Canal de Youtube de l’orgue.

En el cas d’escoltar el concert per les xarxes els recomanen l’ús d’auriculars per tenir la millor audició. El concert està produït per escoltar-lo en 3D, amb tecnologia ‘Ambisionics’ i així poder apreciar els efectes espacials de l’orgue i de les campanes.

Les campanes i l’orgue, una bona comunió

El títol del concert evidencia la relació sonora de les campanes, que la seva principal funció no és la de fer música, amb l’orgue, un instrument musical amb una immensa sonoritat, registres, tubs, …

La singularitat del concert d’aquest divendres és la d’aconseguir que el toc de les campanes s’acosti a la música i que l’orgue deixi la “música” de banda i tregui una sonoritat com mai l’hem sentit, en especial a les obres d’en Ligeti.

En l’obra ‘Volumina de Ligeti’, escoltarem l’orgue al màxim de la seva amplitud sonora, i ens sorprendrà la capacitat d’aire del nostre orgue per poder interpretar aquesta peça seguint les indicacions molt minucioses del mateix autor, amb una exploració sonora sense precedents. Al contrari que l’obra ‘Harmonies’ del mateix autor, que escoltarem l’orgue amb la mínima pressió i consum d’aire possible, aconseguint uns efectes sonors que es fusionen amb el so de les campanes sense poder distingir qui és quiLa complexitat tècnica d’interpretar aquestes obres, que són molt difícils de programar, i combinant orgue i les campanes a dalt del campanar, fa que sigui un esdeveniment que difícilment el podrem repetir. La combinació de l’orgue i de campanes, és pràcticament inèdita.

Deixa un comentari