La Ruta del Xató 2022-23 aixeca el teló

Fins l’abril, els millors restaurants de la ruta oferiran a la seva carta diferents propostes culinàries basades en el xató com a element principal

La campanya publicitària de la Ruta del Xató escenifica ‘El Joc de la Ruta del Xató’, un nou format de catàleg on es presenta l’oferta gastronòmica i turística del Penedès (Cedida)

La nova temporada de Ruta del Xató 2022-2023 ha donat el tret de sortida a la platja de Calafell. En la inauguració s’ha presentat el nou ambaixador d’enguany, el mestre pastisser Oriol Balaguer, guanyador de les “Millors Postres del Món 2001”, que ha rebut la maça de morter d’en Jordi Guillem, ambaixador de la passada edició.

L’acte dona el tret de sortida a cinc mesos d’intensa activitat cultural i gastronòmica a les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, sempre a l’entorn del món xatonaire. Fins l’abril, els millors restaurants de la Ruta del Xató, oferiran a la seva carta diferents propostes culinàries basades en el xató com a element principal.

La vicepresidenta del Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès, Carme García, ha exposat amb un un to reivindicatiu, les dificultats que ha tingut el sector de la restauració durant la covid i la implicació que tenen els gremis de restauració i hostaleria en fer possible que iniciatives com la Ruta del Xató ajudin a donar visibilitat al territori, i en especial a l’oferta gastronòmica dels restaurants de la zona.

Per la seva part, Oskar Stöber, president de la Ruta del Xató, ha encoratjat a restauradors i a tècnics de turisme a continuar treballant en la difusió de la gastronomia que ens fa diferents, tot recordant que el veritable protagonista de la festa és el xató.

Ramon Ferré, l’alcalde de Calafell, ha assegurat amb un to de complicitat absoluta amb el nou ambaixador, veí de Calafell, al qui ha agraït personalment la seva implicació amb Calafell, amb la Ruta del Xató i el territori en general. Ferré, ha posat especial èmfasi en la singularitat del plat i en els atractius del territori del Gran Penedès, que vincula el patrimoni local amb el gastronòmic, amb ingredients km0, de l’horta i de la mar.

El Joc de la Ruta

Enguany, la campanya publicitària de la Ruta del Xató escenifica un joc, ‘El Joc de la Ruta del Xató’, un nou format de catàleg on es presenta l’oferta gastronòmica i turística del territori, per jugar-hi a la sobretaula amb la família o els amics, després de gaudir d’un bon xató.

La campanya creada per l’agència de comunicació, adn studio, posa l’èmfasi en el divertiment, mitjançant un joc de taula, on els participants descobriran la cultura xatonaire i tota l’oferta gastronòmica cultural de Calafell, El Vendrell, Sitges, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès.