El 90% de la demarcació creu que el turisme beneficia el territori

El 27% dels enquestats per la FEHT atribueix l’incivisme als turistes

Imatge de la presidenta de la FEHT, Berta Cabré, durant la presentació de l’estudi sobre la percepció del turisme entre la ciutadania a la demarcació de Tarragona (Cedida)

El 92% de la població de Tarragona i les Terres de l’Ebre considera que el turisme beneficia el territori i un 38% de les persones consultades creuen que n’és un dels motors econòmics. Són dades que s’extreuen d’una enquesta feta per la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT). Segons la seva presidenta, Berta Cabré, “la població té una percepció molt positiva del turisme per la riquesa i el dinamisme que aporta al territori”. D’altra banda, un 27% assegura que hi ha una manca de civisme entre els turistes i un 15% l’associen a problemàtiques de saturació de serveis. La meitat dels enquestats (48%) creuen que el mercat turístic actual és suficient o fins i tot preferirien que n’hi hagués menys.

Cabré ha apuntat que “el turisme és considerat com a necessari pel que aporta a l’economia de la província de Tarragona”. De fet, el 52% dels sondejats els agradaria que n’hi hagués encara més. La presidenta de la FEHT també s’ha referit a les problemàtiques associades a aquest àmbit qualificant-les de “puntuals”. El 39% ha valorat per sota del sis el sector. La nota mitjana a l’oferta turística dels locals és del 6,53 sobre 10. “Hem de continuar i millorar l’aposta pel turisme”, ha subratllat la responsable de la federació.

El repte del turisme interior

D’altra banda, el 72% dels preguntats han expressat que el principal element d’atracció turística són les platges i el mar. Una xifra que xoca amb la idea dels agents turístics de la demarcació, cada vegada més decidits a desestacionalitzar la temporada i incrementar el turisme d’interior. Cabré ha subratllat que el “repte de futur” és “donar a conèixer els actius que tenim a dins de la província”.