Arrenca la 65a Fira Multisectorial de Cambrils

La fira compta amb més de 50.000 m² d’exposició d’automoció, maquinària agrícola, comerç i serveis o energies renovables
El ministre Jordi Hereu, l’alcalde Alfredo Clúa i la resta d’autoritats fent el el recorregut pels expositors de la fira (Aj.de Cambrils)

L’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa; el Ministre d’Indústria i Turisme del Govern d’Espanya, Jordi Hereu, i la regidora de Promoció Econòmica, Neus Cárdenas, van inaugurar aquest divendres migdia la 65a Fira Multisectorial de Cambrils. L’esdeveniment ofereix enguany una versió renovada i actualitzada amb un intens programa d’activitats comercials, socials, culturals i lúdiques que s’allargaran fins diumenge.

Un total de 225 empreses ompliran els més de 50.000 m² d’exposició d’aquest recinte firal a l’aire lliure, que compta amb una àmplia oferta de sectors d’automoció i motocicletes, maquinària agrícola i jardineria, comerç i serveis, energies renovables, salut i lleure, i molt més.

Espai Sarau Jove

L’espai Sarau Jove serà una de les principals novetats i oferirà dues nits de música i demostracions al Parc del Pinaret del 31 de maig i l’1 de juny de 23 a 3 hores de la matinada. La música de divendres anirà a càrrec de Coco, PDFAGGOT i la de dissabte de Val’nlove, Dimuca i Wateque Sound’s. A més, hi haurà exhibicions d’skateboard i scooter de l’entitat Cultívate. L’accés al parc es farà pel carrer Josep Serra i Dalmau i l’entrada serà gratuïta. L’espai està autogestionat pels col·lectius juvenils Molla’ls, Colla Jove, Pròleg i l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar.

Mostra d’Artesans Cervesers

Una altra novetat destacada serà la Mostra d’Artesans Cervesers del territori, que se celebrarà a la plaça del Setge el divendres de 18 a 22 hores i el dissabte i el diumenge de 12 a 15 i de 17 a 23 hores. Durant els tres dies es podrà tastar la cervesa artesana tot fent un mos amb música ambient. A més, divendres 31 a les 20 h, es presentarà a la mateixa plaça el llibre “Història i Cuina de les cerveses catalanes” de David Bea i David Solé.

Mercat d’oficis i artesania

L’esdeveniment també comptarà amb el tradicional mercat d’artesania pels carrers del Barri Antic de la ciutat, una mostra d’oficis antics com fusters, ferrers, esparters, picapedrers o bufadors de vidre, entre d’altres.

Firetes

Com cada any, l’espai de Firetes serà la diversió dels més petits i petites de casa. En aquesta edició, entre altres atraccions, s’estrena la nòria skyland de 33 metres d’alçada per a contemplar el terme com mai. A partir de dijous 30 de maig a les 17 hores s’obriran les portes amb la promoció 2×1 per aquella mateixa tarda.

Les Firetes comptaran amb horaris concrets per a les persones amb autisme i/o alteracions sensorials, i s’hi podrà pujar sense llums i so divendres de 17.30 a 18.30 h i dissabte i diumenge d’11 a 12 h i de 17.30 a 18.30 h.

Servei de bus gratuït i trenet turístic

Durant els tres dies, la Fira disposarà del servei gratuït especial de bus urbà; la línia urbana dels barris de ponent i llevant a la Fira i viceversa, de 10:30 a 14 h i de 16:30 a 0:00 h. El servei oferirà un autobús cada mitja hora a la Fira i cada hora als barris. A més, fins a exhaurir existències, dissabte i diumenge, si es ve amb bus urbà a la Fira s’obtindrà un tiquet per a les atraccions de les Firetes.

També hi haurà el servei del trenet turístic, que connectarà cada 60 minuts des de la parada del Patronat de Turisme fins a la parada del Passeig Albert i viceversa. El preu del trajecte serà d’1 €.

Programació d’activitats

Tant divendres com dissabte i diumenge, els i les visitants podran gaudir de les cercaviles, actuacions, espectacles i tallers per a tots els públics. Ja es poden consultar els horaris a la pàgina web www.firacambrils.com o, durant la fira, al programa de mà que enguany s’edita amb paper de llavors d’espígol i de menta per a poder-lo posteriorment plantar a casa i donar-li una segona vida.