Valls garanteix la “màxima seguretat i responsabilitat” en la Trobada Castellera de les Decennals

La Trobada se celebrarà al passeig de l’Estació, el doble de gran que en l’emplaçament previst inicialment, per garantir major distància entre els assistents

Imatge de les autoritats vallenques i dels representants de les colles castelleres en la presentació de la Trobada de Colles Castelleres de les Festes Decennals de la Candela 2021+1 (Decennals 2021+1)

Valls garanteix la “màxima seguretat i responsabilitat” a la trobada de les 81 colles castelleres de Catalunya, el diumenge 30 de gener, en el marc de les Festes Decennals de la Candela. “Amb més mesures de les que caldrien”, ha dit l’alcaldessa Dolors Farré aquest dimecres al passeig de l’Estació, la nova ubicació de l’esdeveniment. Farré ha destacat l’amplitud de l’espai -10.000 m2- i ha volgut apel·lar a la singularitat de la jornada arran el degoteig de colles que s’han desmarcat de la trobada, com Minyons de Terrassa o Capgrossos de Mataró. Davant la negativa, la Colla Vella insta aquestes colles a replantejar-s’ho i no fallar a la cita. “No entenem desistir a vindre; l’important no és el castell, sinó ser-hi i participar-hi”, afirmen.

La Trobada de Colles de les Decennals 2021+1 se celebrarà al passeig de l’Estació que, amb 10.500 m2 de superfície, és un espai el doble de gran que l’emplaçament inicialment previst de l’Hort del Carme. L’aparcament de l’Hort del Carme ja era més gran que el de les passades Decennals, però amb el trasllat al passeig de l’Estació, molt més ampli i una de les principals avingudes de la ciutat, es dona compliment a una de les propostes principals del protocol de salut de l’acte per tal de garantir la distància de seguretat de públic i colles. A més, el passeig de l’Estació compta amb nombroses accessos que facilitaran l’entrada i sortida a l’espai. La selecció de la ubicació ha comptat també amb el vistiplau i l’assessorament de Protecció Civil Municipal i la Policia Local.

El protocol tècnic realitzat expressament per a la Trobada de Colles contempla a més un desplegament d’altres mesures de reforç de prevenció de salut. Així, cada colla es responsabilitzarà de portar un registre dels participants a l’acte i que els castellers i castelleres signin una declaració responsable en la qual confirmin que no presenten simptomatologia compatible amb la Covid ni són tampoc contactes estrets de persones sospitoses o confirmades de la malaltia.

A la vegada, els castellers hauran de dur mascareta FFP2 i es recomana també que disposin de certificat Covid que acrediti la pauta completa de vacunació. Per la seva part, el públic haurà d’assistir amb mascareta tal i com ja estableix la normativa actual. A més, l’acte comptarà amb megafonia per informar a públic i participants de les mesures preventives i la Trobada s’organitzarà amb un ordre d’entrada de les colles i amb diferents punts d’entrada i sortida per permetre un accés esglaonat i més còmode.