Unes 2.000 persones han passat ja pel Pessebre dels Estels de la Masia Castelló

La 25a edició es va inaugurar aquest cap de setmana passat i se celebrarà també els propers dissabte i diumenge, 17 i 18 de desembre

Prop de 2.000 persones han gaudit ja del XXV Pessebre dels Estels a la Masia de Castelló (Aj.ViH)

Prop de 2.000 persones han gaudit ja del XXV Pessebre dels Estels a la Masia de Castelló. Aquest és el nombre de visitants que van assistir als dos primers dies de representació, 10 i 11 de desembre. Les properes representacións tindran lloc els propers dissabte i diumenge, 17 i 18 de desembre.

L’Associació Masia de Castelló, que és l’entitat que l’organitza amb el patrocini de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i ANAV, ha valorat la “bona resposta” del públic i també dels 300 voluntaris i voluntàries que han actuat i han fet possible que els i les visitants hagin pogut veure més de 40 escenaris costumbristes d’escenes bíbliques i oficis antics que es feien als pobles de muntanya, com Castelló. Així, no hi han faltat les escenes de forner, fuster, barber, matalasser, bugaderia… d’altres de bíbliques com l’anunciació o el naixement i els entranyables animals. Al final del recorregut, a més, hi va haver una Fira de Nadal, amb paradetes de productes d’artesania i d’alimentació.

La inauguració d’aquesta 25a edició, el passat 10 de desembre, va anar a càrrec de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; de l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia, del president de l’Associació Masia de Castelló, Santi Nomen, així com d’altres autoritats locals i entitats del territori.

Enguany el Pessebre dels Estels ha recuperat la normalitat després de les mesures aplicades l’any passat a causa de la COVID-19 i ha consolidat alguns aspectes que van funcionar molt bé, com ara, avançar les representacions a les festes nadalenques i establir un recorregut únic i franges horàries per poder visitar-lo.

Entre les novetats que s’hi han incorporat, hi ha noves teulades en algunes de les escenes per tal d’anar ampliant les que tenen coberta; i millores en l’accessibilitat en el recorregut amb noves rampes i eliminació d’escales perquè tothom pugui gaudir de les representacions sense dificultats.

Una escena del Pessebre dels Estels 2022 (Cedida)

Venda d’entrades

Les entrades per visitar el Pessebre dels Estels es poden comprar a la pàgina web www.masiacastello.cat. Els preus són els mateixos que l’edició anterior: Adults: 10 € (majors de 10 anys); Infants: 6 € (de 4 a 9 anys); Gratis per a nens i nenes de 0 a 3 anys.

Per comprar les entrades cal triar el dia i la franja horària en la qual es vol assistir i seguidament es pot triar la tipologia d’entrada (adult, infant o bé gratuïta). Totes les persones que visitin el pessebre hauran de tenir entrada, fins i tot els infants que no paguen, per tal de comptabilitzar el nombre de persones que hi accedeixen.

Recorregut únic i franges horàries

Una de les novetats del 2021, que es va posar en marxa a causa de la COVID-19 però que es manté, és el recorregut únic i per grups. La iniciativa va tenir molt bona acceptació perquè permet que tothom pugui veure les més de 40 escenes en un sentit ordenat i sense aglomeracions de gent.

A més, per poder espaiar els accessos de cada grup, l’entrada al pessebre es torna a fer per franges horàries. Aquestes, que són de mitja hora, començaran a les 17.30 h amb un últim passi diari a les 19.30 h. En el moment de comprar les entrades es pot escollir el passi al qual es vol assistir.

Concurs de fotografia d’Instagram

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha tornat a convocar un concurs de fotografia a Instagram amb motiu del pessebre. Es tracta de la sisena edició d’aquesta iniciativa que pretén vincular el pessebre en el seu marc natural i arquitectònic únic i potenciar la difusió de les escenes a través d’aquesta xarxa social. El premi consisteix en una estada d’una nit per a dues persones amb esmorzar a l’hotel la Figuerola amb dinar de menú degustació al restaurant el Safareig i accés a la piscina lúdica.