Una quinzena de restaurants de Salou oferiran menús elaborats amb arròs

Les III Jornades Gastronòmiques de l’Arròs que tindran lloc, del 25 de març al 10 d’abril, volen contribuir a desestacionalitzar la temporada

Un grup de restauradors ha elaborat una mostra d’arròs durant l’acte de presentació a la Torre Vella de Salou (Ajuntament de Salou)

La Torre Vella de Salou ha acollit aquest matí la presentació de la tercera edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs de Salou, organitzades per l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou i l’Ajuntament de Salou; amb el patrocini d’Arròs Bayo, Torelló Viticultors i Makro. Del 25 de març al 10 d’abril, 15 restaurants han dissenyat menús elaborats amb arròs Bayo, acompanyats de vins i caves Torelló.

L’objectiu de les jornades és convertir Salou en una destinació gastronòmica, no només durant la temporada alta, sinó durant tot l’any, a través d’esdeveniments com aquests i tots els que es programen, de gener a desembre.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que les jornades de l’arròs són una molt bona idea que va sorgir per promoure la gastronomia, a través d’un producte universal, que arriba a tothom. Segons ell, el fet gastronòmic és un reclam molt important pel món del turisme i un element essencial per a la diversificació i desestacionalització. I, “a Salou, tenim un seguit de professionals de la restauració que fan que, avui en dia, el municipi, una destinació turística de primer ordre a nivell català, estatal i internacional, sigui considerat un referent; el qual ha fet un salt qualitatiu importantíssim, i que té una oferta de molta qualitat, amb productes del territori, com l’arròs i el Corpinnat”.

Per la seva banda, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha expressat la seva satisfacció perquè “amb la tornada a la normalitat, els establiments de restauració poden reprendre la seva activitat econòmica i implicar-se en iniciatives per promoure la gastronomia, les quals els donaran prestigi i també fidelització de la clientela”. El regidor ha assenyalat, per acabar, que “intentem implicar el producte de proximitat, que és de qualitat, com l’arròs del Delta”.

L’arròs, un producte imprescindible i versàtil

Per la seva part, el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou, Pep Moreno, ha afirmat que “les Jornades de l’Arròs estan plenament consolidades”. Segons ell, “l’arròs és un producte imprescindible a la nostra gastronomia i a territori, i es fa servir tant a la cuina marinera com d’interior”. És, així mateix, “un element conciliador, perquè s’utilitza a les llars d’arreu del món”. Així, “amb aquest cereal, un producte molt versàtil i internacional, es pot elaborar un sushi, un arròs tailandès, una paella o una caldereta; i a cada restaurant s’hi pot trobar una manera única de cuinar-lo i de representar la diversitat culinària i identitària de la població”.

Segons ha dit el director comercial d’Hostaleria de Bayo, Santos Martínez, “és la tercera vegada que donem suport a aquesta iniciativa de la ciutat i del gremi d’hostaleria i estem orgullosos de poder-ho fer, perquè creiem que és important ajudar la gent que fa possible que després gaudim dels plats, a l’hora de menjar l’arròs”.

Finalment, el propietari de Torelló Viticultors, Paco de la Rosa Torelló, ha manifestat que la seva marca “sempre és amb Salou, la restauració del municipi i la Costa Daurada”. Parlant del Corpinnat, l’ha definit com un escumós de qualitat, de 6 anys de criança, ideal per acompanyar l’arròs, fent un maridatge perfecte per acompanyar qualsevol tipus de plat, ja sigui primers, segons o les postres.

Els restaurants participants

Restaurant Club Nàutic Salou, Gastrobar MRKT de Edu Cuesta, Restaurant Cook and Travel, Restaurant d’Albert, Asador Córcega Restaurant, Restaurant Delfín, Deliranto Restaurant, Restaurant la Venus de Pepe, Restaurant o Mar, Restaurant O Xantar Mediterraneo, Restaurant La Pasión, Casa Soler, Restaurant Thai Salou, La Tagliatella i Castillo de Javier.

L’acte de presentació ha comptat amb una degustació d’arròs Bayo, cuinat per David Santoro, del Restaurant Lunattic, i José Domínguez del Restaurant La Venus de Pepe, maridat amb vins i caves de Torelló Viticultors.

Els menús es poden consultar a la web de l’AEHT i de l’Ajuntament de Salou.