Un color porta a l’altre

‘Un color porta a l’altre’, l’exposició més personal de Marta Balañá al Moll de Costa

Obra de l’artista Marta Balañá

Marta Balañá és una artista barcelonina llicenciada en medicina, que s’ha establert a Altafulla i s’ha convertit en una artista de referència al territori. Les seves obres traspuen una gran història que es transmet en la seva pintura on l’amor al mar és el fil conductor. Sota el títol ‘Un color porta a l’altre’ l’artista exposa al Tinglado 1 del Moll de Costa de Tarragona. Per a Ismael Lozano Bosch, aquesta exposició “és una reconciliació amb la força i el valor que tot ésser humà té en el seu interior”. I s’entén aquesta força perquè Marta Balañá és una artista lluitadora contra el Parkinson, que pren la malaltia com al seu tsunami personal.

I ha volgut mostrar en aquesta exposició a més d’una retrospectiva de la seva pintura, les obres més recents (‘Retrobada’) i el paral·lelisme entre la seva obra i la malaltia, el Parkinson.

En la seva vida, la pintura ha estat la seva medicina i els seus quadres són el reflex, a través dels colors, com ella veu la vida. I la vida és de colors suaus. Amb la malaltia i després un greu accident de cotxe, va passar mesos amb hospitalització domiciliària, on va trobar forces per encomanar la seva sensibilitat al seu entorn i a la seva passió: la pintura. Una dona que ha sabut fer de cada batalla el seu propòsit per continuar. I que per poder veure la vida com un quadre de Monet, ha fet un esforç per treure fora els grisos i els negres i convertir-los en colors pastel.

L’artista ha exposat a Catalunya i a l’Estat espanyol, i ha estat premiada en diferents certàmens i concursos de pintura. L’entrada a la mostra és gratuïta i es compleixen tots els protocols de seguretat.

L’horari expositiu del Tinglado 1 és de dimarts a dissabtes de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores. Diumenges d’11 a 14 hores i dilluns és tancat.