Tarragona supera les 8.000 places d’apartaments turístics, com de càmping

El sector dels pisos assoleix les 10.000 pernoctacions a l’agost i rebutja que hi hagi excés d’oferta

El gerent del Patronat de Turisme de Tarragona, Víctor Franquet, amb els empresaris del sector d’apartaments turístics en la roda de premsa (ACN)

La ciutat de Tarragona té 8.300 places d’apartaments turístics, tantes com de càmping, històricament el tipus d’allotjament més potent a la ciutat. El sector dels pisos turístics ha arribat aquest agost a les 10.000 pernoctacions, segons dades exposades pel Patronat Municipal de Turisme.

Tot i això, tant els empresaris com el gerent del Patronat, Víctor Franquet, han exposat que no hi ha un problema d’excés d’oferta i han posat de manifest que hi ha “molt marge” de creixement.

Per la seva banda, l’Associació d’Apartaments Turístics i Hotels de Tarragona ha reforçat el seu vincle amb l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona (AEHT) i ara actuaran de forma més conjunta.

Finalment, els empresaris han assegurat que compleixen amb la llei i que en els darrers anys la majoria dels apartaments il·legals s’han regulat i ara ja tenen llicència.

Amb aquest escenari, l’Ajuntament haurà de determinar en el futur si fa una normativa pròpia a niell municipal que estableixi límits i fixi les característiques específiques que han de tenir aquests apartaments. Un debat que s’estudiarà a partir d’un procés participatiu que s’haurà d’articular en els pròxims mesos.