Surten a la venda les entrades per al IV Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant

L’esdeveniment tindrà lloc del 21 al 25 de juliol i retrà homenatge a Astor Piazzolla

Mosaic de fotos dels artistes del Festival Internacional de Guitarra (Aj. de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant)

Des d’aquest dilluns, 24 de maig, i fins al dimarts 20 de juliol es podran comprar, de manera anticipada, les entrades per al IV Festival Internacional de Guitarra, que se celebrarà al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant del 21 al 25 de juliol, amb les mesures necessàries per garantir la seguretat de tothom, i sempre d’acord amb les normes establertes per les autoritats sanitàries.

Les localitats es poden adquirir a través de la pàgina web www.guitarfesthospitalet.cat, en què es pot consultar ja tota la programació. També es podran comprar amb antelació a la taquilla del Centre Cultural Infant Pere, els dies 12, 13, 15, 16, 19 i 20 de juliol, de 18 a 20 h.

El preu de les entrades anticipades per als concerts és de 8 euros; i de 10 euros, per a qui les compri a taquilla a partir del 21 de juliol. Els tallers tenen un preu de 3 euros per persona i l’accés a la conferència i a l’exposició d’instruments que hi ha programades serà gratuït.

L’Hospitalet de l’Infant acollirà aquest estiu la 4a edició del Festival Internacional de Guitarra, que la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va haver d’ajornar l’any passat a causa de la situació sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus. El consistori ha decidit complir el compromís de 2020 i tornar a organitzar aquest festival, sota la coordinació i direcció artística de Maria Patricia Mercado i Anders Clemens, “per donar suport a la cultura”, amb el convenciment que «la cultura és segura, si es prenen totes les mesures de protecció contra la COVID-19» segons ha argumentat la regidora de Cultura, Nuria Ortiz.

El festival homenatja al compositor Astor Piazzolla

La quarta edició s’afegirà als actes internacionals d’homenatge a la figura de l’argentí Astor Piazzolla, un dels compositors més importants de tango d’arreu del món, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement.

L’encarregat de retre-li homenatge serà el músic i compositor noruec Per Arne Glorvigen, considerat un dels millors intèrprets de bandoneó contemporanis del món. Glorvigen, que ha estat convidat per moltes orquestres com ara la Filarmònica de Berlín per fer el concert de reconeixement a Piazzolla, actuarà en companyia del guitarrista argentí Pablo Martorelli i de l’Estudi de dansa M. Carmen Gallardo de l’Hospitalet de l’Infant.

Aquests dos artistes reconeguts no seran els únics que pujaran a l’escenari del Centre Cultural Infant Pere. Altres músics destacats que participaran en el Festival d’enguany seran: el Quartet Gerhard i el guitarrista Xavier Coll, el Duo Pyrophorus Guitar amb els guitarristes Alí Arango i Josué Fonseca; i, en un concert dels artistes del nostre territori, Carmen Becerra (guitarra) i Isabel Serra (flauta travessera) com a Duo Becerra-Serra; Montserrat Seró (soprano) i Carles Herraiz (guitarra) com a Duo Seró – Herraiz; Carola Cuypers (saxòfon) i Enrique M. Lop (guitarra) com a Duo Cuypers – Lop; i la guitarrista de l’Hospitalet de l’Infant, Anabel Montesinos.

Una exposició d’instruments i dos tallers

A més de concerts, aquest esdeveniment inclourà enguany dos tallers: un per al públic infantil, a càrrec de Rafel Tornay a l’entorn del conte titulat ‘La guitarra màgica’; i un altre, per a tots els públics i interactiu, de soundpainting, a càrrec del Col·lectiu Free’t, un grup de músics lleidatans acompanyat pel guitarrista israelí Yeonathan Shachar. També, s’ha programat una exposició d’instruments a càrrec dels lutiers José Antonio Fuentes i Antonio Manjón; i una conferència de Bernardo Rambeaud, titulada ‘Tópicos y figuras retóricas en la música Fernando Sor’.