El projecte ‘Un passeig per Salou’ es vol complementar amb una ruta turística vinculada al Camí de Ronda
Després d’un parell d’anys d’estar aturades les excavacions al jaciment de la Cella de Salou, l’antiga Kallipolis, enguany s’ha recuperat la part d’intervenció arqueològica. Una labor que ha anat acompanyada d’un curs d’arqueologia adreçat a l’alumnat participant, i que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou.
El grup de recerca Gresepia de la Universitat Rovira i Virgili va finalitzar divendres passat la nova campanya d’excavacions al jaciment de la Cella, situat al Cap Salou. L’Ajuntament de Salou pretén museïtzar l’espai per convertir-lo en un “producte turístic” a través de fons del govern espanyol.
L’alcalde de Salou, Pere Granados, qualifica com de “molt important el jaciment de La Cella”, ja que “forma part de la història antiga del municipi i és dins del programa de recuperació del nostre patrimoni històric”.
Granados lamenta, tanmateix, que a la dècada dels anys 70, a causa de l’extracció de pedra per a l’ampliació del Port de Tarragona, “es va destruir la part del jaciment més propera al mar i totes les estructures defensives de la Tossa Alta, provocant un mal irreparable al patrimoni”. Per aquest motiu, considera que l’Autoritat Portuària té un deute amb el municipi de Salou. “En aquest sentit, l’Autoritat Portuària col·labora amb l’execució del Camí de Ronda, amb la recuperació i obertura al públic de les restes defensives de la Guerra Civil, i dels entorns naturals i miradors inclosos en el seus terrenys”
La proposta s’inclou en el projecte ‘Un passeig per la història de Salou’, per divulgar els vestigis de la població des de la prehistòria fins a l’època moderna i que es vincularà al Camí de Ronda. Si s’aconsegueix finançament, el batlle preveu que el projecte sigui una realitat en un període de tres anys.