Torna la Festa Major de Sant Roc de l’Hospitalet de l’Infant

Se celebrarà del 12 al 16 d’agost, amb gairebé una trentena d’actes gratuïts per a tots els públics

La Festa Major de l’Hospitalet de l’Infant manté actes tradicionals com la Nit de Foc, la Pujada a peu a l’ermita i el Castell de focs -a la imatge (Arxiu)

La Festa Major de l’Hospitalet de l’Infant, en honor a Sant Roc, es tornarà a celebrar, del 12 al 16 d’agost, després que l’any passat es va haver de suspendre a causa de la pandèmia. Per aquests dies, la Regidoria de Festes de l’Ajuntament i la Comissió de Festes de l’Hospitalet han organitzat, amb la col·laboració de diverses entitats locals, gairebé una trenta d’actes variats i gratuïts, per a tots els públics.

Es mantenen la Nit de Foc, la Pujada a peu a l’ermita i el Castell de focs

En el programa d’actes, més reduït que els anys anteriors, s’han mantingut algunes de les propostes tradicionals, com són la Nit de Foc, a càrrec del Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant, que enguany arribarà a la 35a edició i serà estàtica; la Pujada a peu a l’ermita de Sant Roc, l’homenatge a l’avi i l’àvia més grans del poble; i el gran espectacle de Castell de focs, a càrrec de la pirotècnia Dragon. També hi haurà, com és habitual, una trobada de gegants, grallers i altres grups festius, però en aquesta ocasió en format de mostra estàtica de cultura popular catalana del municipi i de diferents punts del territori.

Altres actes destacats seran: el concert familiar de Dàmaris Gelabert, amb aforament limitat (serà imprescindible demanar les invitacions a l’Oficina de Turisme), els concerts de les orquestres Nueva Alaska i Junior’s, el musical ‘OdCINE’, el concert del millor tribut de Queen del grup Momo, l’actuació de grups locals (Alba Mirambel i Rita Pons, Papa Canalla, Windy Coast Band, Carlos Toledo i Patricia Benaiges i Júlia Bobb); i l’exposició ’35 anys cremant Sant Roc’ organitzada pel Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant.

Pel que fa a les activitats esportives, hi haurà aquagym amb la Fina Navarrete i el DJ Óscar Sánchez, un trofeu de futbol de veterans organitzat per la Penya Barça de l’Hospitalet de l’Infant; i un memorial de futbol amateur en memòria de Gerard Martín.

Tal com ha remarcat el regidor de Festes, Diego García, tots els actes tindran lloc a l’aire lliure, la majoria al pati de l’Escola Mestral, amb control d’aforament, per minimitzar el risc de contagi del coronavirus. Amb aquest objectiu també, l’organització aplicarà totes les mesures de seguretat contra la Covid-19 i demana a la ciutadania respecte per les normes establertes i responsabilitat individual i col·lectiva perquè tothom pugui gaudir de la festa.

El pregoner

Com cada any, el primer acte serà el del pregó de la Festa Major (el dijous 12 d’agost, a les 19 h, a la Casa de la Vila). Anirà a càrrec de Jaume Castellví Margalef, president de Foment Cultural de l’Hospitalet de l’Infant des de fa dos anys i membre d’aquesta entitat local des de fa més de 25 anys.

Aquest veí del poble ha estat la persona escollida per l’Ajuntament per donar inici a la festa «en reconeixement a la valuosa trajectòria d’aquesta associació cultural que l’any passat va celebrar el seu 35è aniversari i també el de les seves figures festives (els Gegants de l’Hospitalet de l’Infant: l’Infant Pere i la Blanca d’Anjou, 30 anys; el Cavallet de Mar, 25 anys; i el Frare Celestí, 10 anys», segons ha argumentat el regidor Diego García.

El programa d’actes complet es pot consultar al web municipal.