L’alcalde rep el diploma durant la ‘Noche Q’, organitzada per l’Instituto para la Calidad Turística Española, i presidida per la ministra Reyes Maroto
L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, va assistir dijous a una nova edició de la Noche Q, organitzada per l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE), en la qual va rebre el diploma de la renovació de qualitat turística Q per a les platges de Llevant i Ponent.
L’acte, que va tenir lloc a la Galería de Cristal del Palacio de Cibeles, a Madrid, en el marc de la fira turística FITUR, va ser presidit per la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i el president de l’ICTE, Miguel Mirones; i va reunir presidents, consellers i directors generals de turisme de les comunitats autònomes, alcaldes, gestors de destinacions, empresaris i altres agents del sector.
Pere Granados ha mostrat la seva satisfacció pel reconeixement, el qual “ens dóna un valor afegit com a municipi i posa de manifest l’important treball que duem a terme des del Patronat de Turisme per oferir un conjunt de serveis de qualitat als nostres residents i visitants”.
Cal destacar que el Patronat Municipal de Turisme de Salou tutela, des de l’any 2008, la gestió de la certificació de qualitat turística Q de Platges de l’ICTE, per a les més conegudes, turísticament, del municipi: Llevant i Ponent. Aquesta certificació es va elevar a norma espanyola, actualment, la UNE-ISO 13.009: 2016.
Cal recordar que la norma Q de Platges, com és coneguda turísticament, només està aplicada a aquestes dues platges, Llevant i Ponent de Salou, a tot el litoral tarragoní.
La Q de Platges certifica la qualitat dels serveis que es donen a les platges: seguretat, salvament i socorrisme, activitats nàutiques, establiments d’oci, neteja, manteniment, etcètera; i també de l’aigua i la sorra.
Nou platges amb la ISO i dues amb Bandera Blava
D’altra banda, la ISO la tenen les 9 platges i cales del municipi; i la Bandera Blava la tenen Llevant i Capellans.
Aquests èxits són resultat d’un treball transversal de tots els agents implicats en la gestió de les platges: concessionaris, tècnics municipals i usuaris, entre d’altres.
En una clara aposta per l’esperança i l’esforç de tots per treballar units, la ministra Reyes Maroto va voler agrair en primer lloc el treball desenvolupat per l’Instituto para la Calidad Turística Española per la ingent tasca que va suposar elaborar en un temps rècord els 23 protocols de prevenció de riscos de contagi davant de la SARS-CoV-2 en col·laboració amb la Secretaria d’Estat de Turisme, comunitats autònomes, ajuntaments, sindicats, associacions de prevenció de riscos laborals i més de 450 experts de les patronals de turisme i organitzacions del sector.
Destinacions segures
El president de l’ICTE, Miguel Mirones, va explicar que Espanya ha mantingut el lideratge turístic internacional, ja que els protocols han servit de base per a l’Especificació ISO/PAS 5643 que estableix els requisits i recomanacions per prevenir el contagi per coronavirus SARS-CoV-2 a les organitzacions turístiques per tal de protegir empleats, turistes i residents, prestant serveis més segurs i generant confiança.
En aquest sentit, Mirones va ressaltar que tots els agents turístics mundials estan reclamant ara mateix “destinacions segures, un fet en el que es va treballar de manera intensa per part de l’ICTE” i “tenim l’oportunitat des d’Espanya de presentar-nos com a tal perquè la suma de moltes empreses segures fan una destinació segura; moltes destinacions segures fan una comunitat autònoma segura i totes les comunitats autònomes segures fan un país segur, que és el que ha de ser Espanya i així s’ha de presentar al món”. “Cal avançar i mirar al futur”, ha prosseguit el president, “i hem de plantejar-nos que des d’aquesta unitat podem salvar aquest any”.