Salou rebrà prop de 6.000 participants a la XX Mare Nostrum Cup

El torneig internacional de futbol, que se celebrarà del 14 al 17 d’abril, incorpora equips femenins, una desfilada inaugural i un acte solidari amb el Senegal

L’alcalde, Pere Granados, amb Albert Viñas, CEO & Co-Founder de la Mare Nostrum Cup; i el director dels serveis turístics municipals, Marc Espasa; han presentat la Mare Nostrum Cup (Aj.Salou)

Després de dos anys de pandèmia, el Mare Nostrum Easter Cup tornarà a celebrar-se, del 14 al 17 d’abril, a Salou i altres municipis de la Costa Daurada. El torneig internacional de futbol aplegarà uns 290 equips de participants, entre 8 i 19 anys, i entre masculins i femenins -l’aposta nova d’enguany-.En total, es comtparà amb la presència d’unes 4.500 persones participants, entre jugadors, jugadores, entrenadors i entrenadores; i si a aquesta xifra s’hi sumen els acompanyants, s’arriba als 7.000, dels quals Salou allotja gairebé 6.000 persones. En aquest sentit, Mare Nostrum aportarà al territori més de 20.000 pernoctacions.

Pel que fa a procedències, hi haurà jugadors del País Basc i Navarra, Madrid, Aragó, Balears i València i Catalunya; de Barcelona, àrea metropolitana i Lleida. A nivell internacional, s’esperen equips dels Estats Units, Anglaterra, Xipre, Finlàndia, Lituània, Holanda i Ghana. El resum és un 30%, d’estatals; un 10% serien estrangers i la resta, catalans.

Els encontres es jugaran a les instal·lacions esportives del Futbol Salou Sports Center, que, per a aquest torneig, compta amb 18 camps de futbol 7, i dos camps de futbol 11. Però també es disputaran partits als estadis municipals de Salou (2 camps de futbol 11); Tarragona (4 camps de futbol 11), Reus (6 camps de futbol 11); Riudoms (2 camps de futbol 11); El Morell (1 camp de futbol 11); Constantí (1 camp de futbol 11); i Les Borges (1 camp de futbol 11). Són, en total, 28 camps de futbol 11, i uns 40 camps de futbol 7.

Riudoms, seu del futbol femení

El CEO & Co-founder de la Mare Nostrum Cup, Albert Viñas, ha anunciat en la roda de premsa de presentació que Riudoms seran la seu dels partits que disputin els 42 equips femenins.

També ha destacat que en aquesta edició cobra una especial rellevància la sostenibilitat, per la qual cosa els organitzadors han eliminat papers i plàstics i s’han posat fonts a cada camp de futbol; i podran omplir les ampolles que es regalaran. També s’ha eliminat el paper per donar pas a la informació obtinguda a través d’APP, per tal de poder consultar els resultats.

A més, enguany el torneig tindrà un caire solidari, atès que tot i que els partits seran d’entrada lliure pels familiars dels participants, es farà el cobrament d’unes entrades la recaptació de les quals anirà directament a Càritas i també seran per a material esportiu per al Senegal.

Salou, un referent de turisme esportiu

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha recordat l’aposta decidida que el municipi va fer, en el seu moment, per convertir-se en un referent de turisme esportiu, com ho està demostrant, ha dit. En aquest sentit, ha reflexionat, “aquesta vocació de donar suport a esdeveniments d’aquesta magnitud va ser un gran encert”, i, a més contribueixen a la desestacionalització.

També ha parlat de les diferents marques i segells que acrediten Salou com a destinació especialitzada en turisme esportiu, la primera de les quals va ser al 2013, amb la disciplina de futbol. I es va créixer amb la vela lleugera, el ciclisme, el golf i el triatló.

La desfilada inaugural, al Passeig Jaume I

Pel que fa a l’agenda del torneig, el 14 d’abril, Dijous Sant, tindrà lloc la benvinguda als equips participants i la nova desfilada inaugural. El Divendres Sant, 15 d’abril, i el Dissabte Sant, dia 16, al matí i a la tarda, es farà la fase de competició. El 17 d’abril, diumenge, a les 12 h, es disputaran les finals. I a les 13.30 h, es realitzarà el lliurament de premis.

El dijous 14 d’abril, a partir de les 19 h, com a novetat, s’ha organitzat una desfilada inaugural des de la Plaça de les Comunitats Autònomes, al Passeig Jaume I, amb arribada fins a la Font Cibernètica, on es faran uns parlaments i l’obertura oficial.

El divendres, 15 d’abril, a partir de les 13 hores, hi haurà un acte solidari de lliurament de material esportiu pel Senegal. Aquesta donació tindrà lloc al Futbol Salou Sports Center i comptarà amb l’assistència de l’alcalde, Pere Granados; de Cheikhe Amadou Bamba Sarr, responsable de relacions exteriors a Fatick; i d’Ousmane Kebe, entrenador de seleccions de categories inferiors de Fatick.

El dissabte, 16 d’abril, a través de la participació de l’Associació Cultural Tresmall Salou i l’Associació Sal i Ou, Bestiari, Balls Tradicionals i Populars, se celebrarà una cercavila. Hi participaran la Batucada, els Nanos de Salou i la Mulassa. Així mateix, es comptarà amb la participació de Shopping Salou, en el sentit que els participants del torneig, amb la polsera, tindran descomptes als comerços de Salou; a banda de poder gaudir dels principals atractius del territori: clima, platges, gastronomia i serveis.

I diumenge, 17 d’abril, al matí, es jugarà la fase final a Futbol Salou; i, a les 12 h, es faran totes les finals, simultàniament. A les 13.15 h, tindrà lloc el lliurament de premis, on s’espera l’assistència d’autoritats; i on es comptarà amb la participació de la Batucada de Salou i d’un freestyler, que actuarà en directe. Ja a la tarda, les delegacions iniciaran el viatge als seus llocs d’origen, tot i que alguns allargaran l’estada uns dies més.