Salou preveu una bona temporada turística pel 2022

La capital de la Costa Daurada assoleix 3,4 milions de pernoctacions, de juny a octubre, la qual cosa representa un 54,73% de la temporada de 2019

Imatge d’arxiu d’un establiment hoteler de Salou (Arxiu)

L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme ha fet un balanç positiu de la temporada turística, tot remarcant el fet que “hem d’intentar fidelitzar el turisme de proximitat, ja que ‘aquest ha aconseguit reactivar l’economia turística del municipi”.

Salou va assolir 3.430.113 pernoctacions, de juny a octubre, la qual cosa representa un 54,73% de la temporada de 2019. I respecte al 2020, suposa un increment de les pernoctacions de 290%.

El passat mes d’agost l’ocupació fou de 79,3%, molt satisfactòria, en aquest període, ateses les circumstàncies de restriccions. En total, es van obrir el 87,98% de les places d’allotjament, al municipi.

Fidelització

La fidelització registra una xifra força positiva a Salou, atès que 8 de cada 10 turistes (80%) ha viatjat a la destinació en més d’una ocasió. L’any 2019, aquest percentatge va ser del 70%. Actualment, el 92% dels visitants repetirien la seva estada a Salou, i el 93% recomanen visitar el municipi, segons dades extretes de l’estudi de la demanda turística d’Eurecat, de la temporada alta de 2021.

Previsió

Per a l’any que ve, ens trobem davant d’una bona previsió pel que fa als mercats internacionals, ja que “les reserves del mercat britànic per a la temporada de 2022, respecte a la temporada de 2019, són superiors, en aquesta mateixa epoca de l’any, ha explicat Pere Granados. Això significa que “els turistes desitgen venir a Salou a passar els seus dies de vacances. Tal i com tenim les dades, i si les circumstàncies de la pandèmia ho permeten, hi haurà una bona temporada pel 2022″.

Salou està fent una gran feina de promoció en els diferents mercats, posicionant el municipi com una de les destinacions turístiques internacionals (i també en el turisme de proximitat) de les més atractives.

A aquestes expectatives positives, s’hi suma l’ampliació de rutes aèries com ara la de Bristol (Anglaterra) a Reus, la qual cosa significa que es facilita la mobilitat de les persones i, per tant, l’arribada de visitants i turistes.

Finalment, Granados ha posat en valor el fet que “Salou manté el lideratge a tot Catalunya de les destinacions de costa, respecte al nombre de pernoctacions, no obstant les circumtàncies de restriccions per la pandèmia”.