Salou presenta un pla d’accions turístiques que planteja ampliar l’oferta i treballar el mercat de proximitat

L’Ajuntament aposta per evolucionar en base als actius coneguts de sol i platja i entreteniment, però també els de salut i natura

El gerent del Patronat de Turisme, Marc Espasa, i l’alcalde de Salou van presentar el pla d’accions ‘REPTTES 2.1 Nous horitzons’

L’Ajuntament de Salou ha presentat un pla d’acció per enguany que aposta per evolucionar i ampliar l’oferta turística del municipi en base als actius coneguts de sol i platja i entreteniment, però també els de salut i natura. A l’espera que s’obri la mobilitat global, l’aposta serà atreure el visitant de proximitat.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, s’ha mostrat esperançat que la situació sanitària estigui “força normalitzada” cap a final de primavera i, si és així, la campanya turística opina que “podrà anar bé”. Per això, el municipi ha treballat ja en un pla d’acció anomenat ‘REPTTES 2.1 Nous horitzons’ amb el qual vol enfocar el futur a curt i mitjà termini.

L’objectiu, segons Granados, és desestacionalitzar la temporada turística i fer-la el més llarga possible. Per això, aposten per crear nous productes i potenciar i fidelitzar els mercats de proximitat com el català i l’espanyol. “Ens hem de donar a conèixer per la proximitat. Salou té una oferta variada molt potent, més enllà del sol i platja que és el nostre principal reclam”, ha defensat.

Salut i natura

Per la seva banda, el gerent del Patronat de Turisme, Marc Espasa, ha detallat que volen complementar aquest actius amb els valors de salut, benestar i natura, també des d’una perspectiva vitalista. El consistori treballa en una ruta de miradors, en eixamplar el rendiment i els usos de la platja, en fer extensius els indicadors d’excel·lència a totes les platges i en apostar per una mobilitat enfocada als vianants.

Oferta cultural i gastronòmica

El pla d’acció de Salou vol aprofitar l’empenta del sector gastronòmic per potenciar-lo com un reclam i redoblar l’oferta cultural, que és la que presenta “més marge de millora”. Així, hi ha projectes per potenciar el relat de Jaume I, el llegat patrimonial i històric que suposen els nius de metralladores o els vestigis de la Guerra Civil, el llegat vinculat a la pirateria o els jaciments geològics. També vol reivindicar els reconeixements obtinguts en els àmbits del turisme esportiu de futbol, golf i vela, als quals se sumarà properament el triatló.

Mercats de proximitat

Les primeres campanyes s’adreçaran als mercats “veïns” –els visitants de la vall de l’Ebre, el País Valencià, Madrid, Andorra i el sud de França. Tot i això, i a l’espera de l’obertura de la mobilitat, es mantindran campanyes “de latència” adreçades a la resta de l’Estat, el Regne Unit, França, el Benelux, Alemanya, Rússia i l’Europa de l’est per tal de mantenir un canal d’informació obert sobre la destinació.

El Patronat de Turisme considera que l’experiència i la maduresa de Salou respecte l’activitat turística és el valor més gran que té per donar al turista la seguretat i les garanties que buscarà enguany en la seva destinació de vacances. Per això, es tornarà a fer valer el missatge del 2020: ‘Salou, millor que mai’.