Salou presenta, a Madrid, el seu calendari de Turisme Esportiu per aquest 2023

L’alcalde destaca la futura Ciutat Esportiva, que acollirà un estadi amb pista d’atletisme, terrenys de joc, tennis i pàdel, poliesportiu amb piscina olímpica i gimnàs, i un edifici destinat a medicina esportiva

Foto de grup amb les autoritats que han participat en la presentació del calendari de turisme esportiu de Salou a la Sala Truss del Wizink Center, en el marc de Fitur, a Madrid (Ajuntament de Salou)

El Patronat Municipal de Turisme de Salou ha donat a conèixer, aquest vespre, a Madrid, el seu calendari d’esdeveniments de turisme esportiu que se celebraran al municipi, aquest 2023.

L’acte, celebrat a la Sala Truss del Wizink Center, en el marc de Fitur, ha estat presidit per l’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, i, també, ha comptat amb la presència del ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta; i de la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha parlat de l’oferta d’equipaments de primer nivell, ja sigui a nivell públic com a privat, com són: 3 camps de golf; 15 camps de futbol; un port esportiu; una Base Nàutica de platja; més de 2.000 quilòmetres de carreteres per a cicloturisme; un circuit de BTT; 9 pistes de terra batuda de tennis; 14 pistes de pàdel; 3 pavellons poliesportius; més de 20.000 m² d’espais versàtils pera esdeveniments; i múltiples espais habilitats per a la pràctica del jogging, el footing, el senderisme i la cal·listènia.

L’alcalde ha assenyalat que l’objectiu principal de l’aposta estratègica de Salou pel turisme esportiu és “desestacionalitzar la nostra activitat turística, diversificant l’oferta”, per tal d’aconseguir, en conseqüència, “una major estabilitat laboral i una major sostenibilitat social i econòmica”.

La futura Ciutat Esportiva

Per últim, Granados ha destacat la futura Ciutat Esportiva, un àmbit, ha explicat, “de 40 hectàrees de superfície, que tindrà capacitat d’acollir un estadi amb pista d’atletisme, terrenys de joc, pistes de tennis i pàdel, poliesportiu amb piscina olímpica i gimnàs, i un edifici destinat a la medicina esportiva, entre altres serveis per a la formació”.

Per la seva banda, el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha posat de relleu el treball de Salou, pel que fa a ciutat intel·ligent i destinació esportiva, ja que, ha assenyalat, “el sol i la platja són molt importants, atès que l’estiu és una estació magnífica, però en tenim més enllà del sol i platja, i tenim quatre estacions a l’any”. Ha recordat que “des del Ministeri de Cultura i Esports, hem aprovat la nova Llei de l’Esport”; i ha assegurat que “Espanya és l’únic país que ha fet servir el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per donar suport a l’esport, amb més de 300 milions d’euros”.

Així mateix, el ministre ha indicat que “el 2021, més de 3,1 milions de viatges, tant interns com de l’estranger, van estar motivats, principalment, per l’esport, els quals han significat un increment interanual del 24% del turisme nacional, i del 43,6% de l’internacional; i han suposat 1.379 milions d’euros”.

Per últim, ha mostrat la seva admiració i respecte per la feina de Salou i del conjunt de Catalunya, ja que, ha dit, “estem marcant un camí que moltes altres ciutats i comunitats estan, també, seguint”; i els ha esperonat perquè “seguim aquesta progressió i aquest avenç”, i perquè “puguem celebrar molt de temps un increment de la prosperitat i de la qualitat de vida tant a Salou, a Catalunya, com a tota Espanya”.

La directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech, ha explicat que “durant aquest 2023 implementarem un Pla de turisme esportiu, amb una estratègia orientada a incrementar el posicionament i la competitivitat de la destinació”. En aquest sentit, ha dit que “és un turisme alineat amb el model que volem per a Catalunya i que estem treballant mitjançant el Compromís Nacional per a un turisme responsable”. “Acordarem com avançar en aquesta transició per aconseguir millors territoris per viure, que, només així, podran ser millors destinacions per ser visitades; i, precisament, el turisme esportiu pot contribuir a aconseguir-ho, pel que ens alegrem que destinacions, com Salou, que ja són en sí un referent a Catalunya, apostin fort per aquest tipus de turisme”, ha assegurat Domènech.

Els esdeveniments de turisme esportiu

L’acte ha estat presentat pel director-gerent del Patronat Municipal de Turisme de Salou, Marc Espasa, el qual ha parlat sobre els 19 esdeveniments de turisme esportiu que es duran a terme durant aquest any 2023: Jeonbuk Hyundai Motors (Stage); Sailing Training Camp (Stages); Copa Internacional de Golf de S.M. el Rey; Mitja Marató de Salou; Fam Trip Manchester City; Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques de Minibasket; XIII Mare Nostrum Basket Costa Daurada Salou; Gamerland Costa Daurada; Mare Nostrum Cup; 7è Rally Catalunya Històric; LOL Event; Copa d’Espanya Infantil de Windsurf; Technifutbol Academy & Cruyff Futbol Methodology; Future Falcons Academy; VIII Challenge Salou; Jungle Throwdown Salou; RallyRACC Costa Daurada – Salou; Surf Cup International; i Surf Cup International.

En el decurs de l’acte, s’ha projectat un vídeo sobre l’oferta de Turisme Esportiu a Salou; i les persones assistents han pogut gaudir de diverses degustacions gastronòmiques elaborades per restauradors de Salou.