L’Ajuntament realitza aquesta obra aprofitant la intervenció del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, consistent en col·locar una protecció amb una escullera de pedra que minimitzi l’efecte de la sortida de pluvials en aquest indret de la platja.
L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que ‘volem que la sortida d’aigües de pluja tingui el menor impacte visual i paisatgístic possible’, atès que ‘el nostre objectiu és preservar l’aspecte natural de la platja Llarga’ i, ‘sobretot, que l’accés sigui el més còmode possible per a les persones’.
L’Ajuntament de Salou millorarà els accessos a l’extrem de ponent de la platja Llarga de Salou. El consistori realitza aquesta actuació aprofitant la intervenció del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, consistent en col·locar una protecció amb una escullera de pedra que minimitzi l’efecte de la sortida canalitzada d’aigües de pluja, procedents de la part interior del cap de Salou, en aquest racó de la platja.
L’alcalde de Salou, Pere Granados, que ahir divendres va realitzar una visita per tal de comprovar l’estat de les obres, manifesta que “aquesta actuació, feta a petició nostra per l’Estat, és necessària i beneficiosa per tal d’evitar l’erosió que provoca l’arrossegament de la sorra a causa de la força de les aigües pluvials que arriben des de l’interior del Cap”. Segons ha dit, “el que volem és que la sortida de pluvials tingui el menor impacte paisagístic i visual possible” i també que “la platja ofereixi un aspecte natural, i, sobretot, amb un accés més còmode per a les persones”.
Cal dir que les actuacions municipals consistiran en netejar les roques i la baixada de les escales d’obra per tal de deixar la roca natural vista. Es treurà, també, una part del mur que puja muntanya amunt, perquè, paisagísticament, no hi hagi tant d’impacte. Es modernitzaran les baranes i es farà un accés nou amb passarel·la de fusta per damunt de l’escullera que ha construït el Ministeri i passant, també, per damunt de la sortida de pluvials, per tal que l’arribada a la platja esdevingui el més naturalitzada possible, al costat de la mateixa duna, i que ofereixi un aspecte visual integrat amb l’entorn.
Després de la inversió realizada per Costes de l’Estat, l’actuació de l’Ajuntament a les obres d’adequació dels accessos tindrà un cost de 40.000 €, uns recursos que procedeixen de la partida pressupostària de manteniment de platges.
Recordem que la cala Llenguadets i la platja Llarga de Salou ja van ser objecte d’unes actuacions per part de l’Ajuntament fa alguns mesos, amb la regeneració de sorra i la reconstrucció de la duna, respectivament, ateses les conseqüències del temporal Glòria, uns treballs que van tenir un cost d’uns 150.000 €.