Salou hissa les banderes que certifiquen la qualitat de les seves platges

Les platges de Llevant i Ponent reben per primer cop el segell ‘Safe Tourism Certified’, que certifica la implantació del Sistema de Prevenció de Riscos per a la Salut davant la Covid-19

Acte d’hissada de les banderes de les platges de Salou (Ajuntament de Salou)

L’Ajuntament de Salou ha hissat, aquest dilluns, les banderes que certifiquen la qualitat de les platges de Salou i el seu respecte vers la sostenibilitat i el medi ambient.

Enguany, per primer cop, les platges de Llevant i Ponent han rebut el segell ‘Safe Tourism Certified’, el qual certifica la implantació del Sistema de Prevenció de Riscos per a la Salut, davant la COVID-19, amb l’establiment d’un Pla de contingència, amb un element a destacar, el control de l’aforament de platges, que ens permet gaudir, amb seguretat, d’aquest espai natural.

D’altra banda, també s’han revalidat les Banderes Blaves, a Llevant i a Capellans; la ‘Q de Qualitat Turística’, a Llevant i a Ponent; i les ISO 14.001:2015, a 9 de les platges de la capital del turisme de la Costa Daurada: de Ponent, de Llevant, dels Capellans, dels Llenguadets, Llarga, de la Penya Tallada, de la Font, de la Vinya, i dels Crancs.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha mostrat la seva satisfacció per les distincions rebudes, ja que “posen en valor la nostra feina i actitud responsable, així com les accions de conservació i manteniment, per tal de tenir cura de les nostres platges i cales, un patrimoni natural i paisatgístic de gran valor”, sent Salou “un exemple de gestió” de les mateixes. També, “i atès que les platges són un dels nostres principals actius i reclams turístics, la nostra vigilància i treball és constant perquè sempre ofereixin les millors garanties de salubritat”.

Les certificacions

El segell ‘Safe Tourism Certified’ ha estat creat per l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE) i pretén transmetre el concepte de turisme segur certificat, en l’àmbit de la COVID-19. Aquesta certificació es pot obtenir de manera voluntària per part d’empreses, organitzacions i recursos turístics, després d’haver superat una auditoria realitzada per empreses independents homologades per l’ICTE.

El guardó de les Banderes Blaves posa de manifest que les platges de Llevant i Capellans compleixen amb els criteris imperatius de la Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC) i la Fundación de Educación Ambiental (FEE). Dits criteris són: qualitat de les aigües de bany, informació i educació ambiental, gestió ambiental i seguretat, i serveis i instal·lacions.

La bandera “Q de Qualitat Turística”, a les platges de Llevant i Ponent, és un reconeixement per part del Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE), i que es gestiona a Salou des del Patronat Municipal de Turisme. Aquesta bandera certifica la qualitat dels serveis que es donen a les platges: seguretat, salvament i socorrisme, activitats nàutiques, establiments d’oci, neteja, manteniment; així com també de l’aigua i la sorra.

Per últim, la bandera ISO 14.001:2015, que oneja a totes les platges del litoral de Salou. Aquesta norma és un reconeixement internacional que garanteix un sistema de gestió mediambiental eficaç. El certificat es renova cada tres anys, amb auditories de seguiment cada any. Aquesta bandera es gestiona des de la regidoria de Platges: Qualitat i Pla d’Usos.