Salou és la destinació de costa de Catalunya amb més diners recaptats per la taxa turística el 2021

Les previsions per a la temporada actual són bones, segons indiquen els actuals registres de reserves

Imatge del Passeig Jaume I de Salou (Ajuntament de Salou)

Salou es va mantenir al capdavant, com a destinació turística de costa a Catalunya, pel que fa al lideratge en nombre de pernoctacions, tal i com indiquen les dades de referència, relatives a la recaptació de l’impost sobre les estades en establiments turístics (IEET), durant la passada temporada d’estiu.

Així, Salou ocupa el primer lloc en el rànquing dins el turisme de costa, i el segon de tot Catalunya, a nivell general, només per darrera de la ciutat de Barcelona. I si tenim en compte tota la península, Salou se situa com la quarta opció preferida pels turistes.

Recordem, així mateix, que l’estiu passat, Salou es va situar en la posició líder entre les destinacions espanyoles escollides pel turisme nacional, segons va publicar l’agència de viatges Destinia, designada com la plataforma de viatges que més va créixer durant la pandèmia.

Pel que fa a dades, de juny a octubre de 2021, la capital del turisme de la Costa Daurada va registrar 3.430.113 pernoctacions (amb el 87,98% de les places obertes), la qual cosa va representar el 54,73% de les registrades la temporada de 2019. I respecte al 2020, va suposar un increment de les pernoctacions del 290%.

Tot i que la mobilitat internacional es va veure reduïda arran de la pandèmia, hi va haver una notable presència de turisme de proximitat, de l’Estat espanyol i França, així com també del centre d’Europa.

L’any 2021, els turistes de l’Estat Espanyol van significar el 70% de les 3.430.113 pernoctacions obtingudes. El 30% restant va correspondre al mercat internacional que no tenia restriccions de mobilitat, de països com: Polònia, Holanda, França, Bèlgica; i, al final de la temporada, els mercats britànic i irlandès, a mida que s’anava obrint la mobilitat amb aquests països.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “Salou ha sabut enfocar la seva oferta a les motivacions actuals dels visitants, que reclamen espais amplis, entorns oberts i naturals, i opcions d’entreteniment i benestar”. En aquest sentit, “l’aposta vers el turisme esportiu, la gastronomia, o la recuperació d’entorns naturals, com el Camí de Ronda, han trobat un molt bon encaix entre les inquietuds dels visitants”, ha assenyalat. Segons l’Observatori turístic d’EURECAT, el 97% dels visitants recomanarien Salou com a destinació, mentre que un 96% són visitants fidels que repeteixen la visita.

Previsions bones

Granados ha apuntat que les previsions per la temporada d’enguany són bons, si bé el conflicte entre Rússia i Ucraïna pot afectar el turisme de la zona. De tota manera, les reserves del mercat britànic i irlandès es preveuen superiors respecte a les registrades el 2019.