Neix la nova gastroruta ‘Sabors de Valls’

Una vintena d’establiments s’uneixen en un recorregut que ofereix el tast d’aliments i productes autòctons i descomptes durant tot l’any

El regidor de Comerç i Turisme de Valls, Òscar Peris, amb els representants dels hotels i establiments comercials vallencs, han presentat la gastroruta ‘Sabors de Valls’ (Josep Cartanyà)

L’Ajuntament de Valls, el sector hoteler i 21 establiments d’alimentació vallencs s’han unit per impulsar la nova gastroruta ‘Sabors de Valls’. Amb el lema “A Valls, tomb a i tasta”, la ruta proposa un recorregut gastronòmic de proximitat a través dels aliments i productes autòctons com la llonganissa de Valls, la salsa de calçots, el pa de pagès o dolços típics, vins i vermut. La nova gastroruta permetrà, per tan sols 10 euros, fer 10 tastos i oferirà descomptes per la compra de productes. Els tiquets es poden adquirir ja, a partir d’aquest dimecres 1 de març, a l’Oficina Municipal de Turisme i als hotels de Valls.

Tot fent una passejada per la ciutat es podran conèixer els actius agroalimentaris autòctons del territori, aquells que s’identifiquen amb Valls. Durant la presentació de la gastroruta, el regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris, ha dit que aquesta ruta resultarà especialment atractiva per aquelles persones que visiten Valls per la temporada del calçot, ja que els permetrà descobrir altres productes típics de la gastronomia vallenca. Peris també ha posat en valor que la gastroruta estarà present durant tot l’any, amb l’objectiu de dinamitzar els establiments de restauració.

Els establiments adherits

Els comerços adherits a la ruta són establiments amb elaboració pròpia o especialitzats en productes de proximitat. En concret, participen a ‘Sabors de Valls’: Agrobotiga de la Cooperativa, Bodega Solé, Ca Santiago, Ca La Vicky, Cafès Líder, Cal Cesc, Cansaladeria Batalla, Cansaladeria Bonet, Cansaladeria Pons, Cansaladeria Queralt, Dolça Fantasia, DO Tarragona, El Rebost de la Conxita, Forn de Pa Manel, La Bajoca (Grup de Consum), La Providència, Magatzem del Vermut, Organolèptics, Paqui Güell, Pastisseria Santacana i Pastisseria Valls. Tots aquests establiments estan identificats amb el distintiu de la ruta ‘Sabors de Valls’.

Els tiquets, a partir de l’1 de març

La ruta consta de 10 tastos que es poden bescanviar indistintament i sense límit temporal a qualsevol dels establiments adherits a un preu de 10€. A més, diversos comerços oferiran descomptes de fins al 15% en el moment del tast. Els tiquets es poden adquirir ja a partir d’aquest dimecres 1 de març a l’Oficina Municipal de Turisme, al Felix Hotel i l’Hotel Class. Amb l’adquisició del tiquet s’obsequiarà a més amb una bossa regal amb l’objectiu que els participants a la ruta, a més de fer els tastos, puguin també comprar els productes dels diferents establiments.