‘Muntanyes de la Costa Daurada’ presenta activitats de senderisme i gastronòmiques

Les activitats de la marca turística del Baix Camp estan programades una vegada al mes, des de març fins al setembre

Presentació de les activitats de la temporada primavera-estiu de la marca ‘Muntanyes de la Costa Daurada’ (CCBC)

La marca turística ‘Muntanyes de la Costa Daurada’ del Consell Comarcal del Baix Camp ha presentat aquesrt dimecres el nou Calendari d’Activitats per la temporada de primavera-estiu. Un calendari que contempla una activitat mensual al cap de setmana des de març fins al setembre i destaquen la pràctica de senderisme, les rutes culturals i tastos de vins.

Programa d’activitats

El nou calendari d’activitats està compost per una activitat mensual durant la temporada de primavera estiu. La primera activitat es durà a terme serà una ruta de senderisme, travessant els pobles de l’antiga Baronia, l’Argentera i Desaigües i el castell-monestir d’Escornalbou. Serà el dia 26 de març a les 9:30 des de l’Argentera. El cost és de 15 euros per persona i 8 euros els infants

El programa d’activitats es reprendrà el dia 23 d’abril, Sant Jordi, amb una nova ruta de senderisme per la Terra dels Dips, passant pels escenaris de la novel·la de Joan Perucho “Històries Naturals”. L’inici serà a les 9:30 h des de Pratdip. Aquest acte té un preu de 15 euros per adults i 8 euros per nens.

La pròxima activitat serà una excursió etnològica i gastronòmica que culminarà amb un tast de formatges. El lloc de trobada per iniciar l’expedició serà Capafonts a les 10 h. El preu, el qual inclou el tast de formatges, serà de 29 euros per persona i 18 per nens.

Al mes de juny, concretament el dia 10, es podrà gaudir de l’enoturisme i l’apicultura, amb una visita al Celler Mas del Botó i endinsar-se en l’ofici d’apicultor. Durant el dia es farà una passejada per les vinyes del celler i es podrà conèixer de primera mà la vida de les abelles. L’activitat serà al mateix Celler a partir de les 10 h. Tots els que vulguin participar hauran de comprar un tiquet per 20 euros.

El dia 29 de juliol està programada una ruta cultural, la qual permetrà descobrir tres espais de la Baronia d’Escornalbou, com són el poble de l’Argentera, el viaducte dels Masos a Desaigües i la Vila de Riudecanyes amb una visita guiada. El dia culminarà amb un tast d’oli, vermut, avellanes i olives arbequines. El preu serà de 15 euros per persona

El 26 d’agost arribarà l’activitat d’astronomia Kosmos, el qual oferirà un espectacle únic a Catalunya que permetrà viatjar als confins de l’univers per retornar al cel fosc de Prades, el qual es podrà observar amb telescopi i descobrir els mites que s’hi amaguen. Tot això per 19,9 euros per persona

L’últim dia d’aquesta guia d’activitats serà el 30 de setembre, amb un descens de barrancs. Es tracta de passar un dia “divertit” i refrescant descendint per les Muntanyes de Prades, tot realitzant ràpels, salts, natació i gaudir del paisatge. Aquest acte lúdic té un cost de 49 euros per persona.

Un tastet del Baix Camp

El nou calendari d’activitats és “una petita mostra del ventall de possibilitats i potencial turístic que ofereix la comarca del Baix Camp”, afirma Rosa Maria Abelló, presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp. Abelló destaca que “som una comarca amb pobles petits i acollidors amb un gran patrimoni arquitectònic”.

En la mateixa línia s’ha referit Josep Maria Rovira, conseller de coordinació de Turisme del Baix Camp, que ha catalogat el nou Calendari com” una oferta atractiva, rica i variada que és possible gràcies a la tasca que fan les empreses del sector”. També ha deixat clar que “aquesta guia vol ser un element de promoció i dinamització turística de la comarca”.

Aquestes activitats volen “connectar als visitants de fora i dins de la comarca amb la gent que viu i treballa al territori” afirma Txell Omella, responsable de l’empresa de senderisme El Brogit.