L’Aeroport de Reus recupera la connexió amb París a partir del març

Vueling s’estrena a l’equipament reusenc, que manté 23 destinacions per aquesta temporada amb la voluntat d’assolir xifres de passatgers de 2019

Imatge de cues per facturar a l’Aeroport de Reus i del panell informatiu (Arxiu)

L’Aeroport de Reus manté 23 destinacions aquesta temporada per assolir xifres de passatgers d’abans de la pandèmia. De moment, les sis aerolínies que operaran a l’equipament oferiran un milió de seients, majoritàriament a Irlanda i el Regne Unit. Així ho ha apuntat el director de l’equipament, Juan Crespo, qui ha celebrat la incorporació de la companyia Vueling a l’operativa d’enguany. A partir del 26 de març, es recupera la connexió amb França, concretament amb l’Aeroport de París-Orly. D’altra banda, Crespo ha afirmat que la consolidació de l’Aeroport del Prat com a hub intercontinental “és perfectament compatible” amb el desenvolupament de l’equipament reusenc, que té un pla d’incentius per fer-lo més atractiu per a les companyies.

L’anterior temporada, l’Aroport de Reus va registrar més de 911.000 passatgers, una xifra que va representar la recuperació del 87% d’operacions d’abans de la pandèmia. Segons Crespo, l’equipament treballa per repetir aquestes dades i fins i tot, incrementar-les. Per aconseguir-ho, l’operativa de 2023 s’estrenarà aquest març amb 23 destinacions, la majoria de les quals són al Regne Unit i Irlanda.

Es tracta de connexions amb Aberdeen, Belfast, Birmingham, Bristol, Brussel·les, Cardiff, Charleroi, Cork, Dublín, East Midlands, Edimburg, Eindhoven, Glasgow, Leeds, Liverpool, Londres-Stansted, Londres, Gatwick, Manchester, Newcastle, Palma de Mallorca, París-Orly, Shannon i Weeze. Crespo ha assenyalat que l’operativa continua oberta a sumar noves destinacions.

Una capacitat màxima de 2,5 milions de passatgers

Arribar al milió de passatgers és la xifra marcada per l’Aeroport de Reus de cara aquesta temporada, tot i que la seva capacitat és de 2,5 milions de viatgers anuals. Per Crespo, assolir aquests registres depèn de les “companyies, del territori i de la demanda”. En aquest sentit, ha reiterat la necessitat de desestacionalitzar la temporada.

Pel que fa a les sis aerolínies que operaran des de Reus, destaca la incorporació de Vueling, que oferirà vols a París-Orly. De fet, aquesta és una ruta amb què es recupera la connexió entre la capital del Baix Camp i França. A banda de Vueling, a partir del març l’aeroport també treballarà amb Air Nostrum, Jet2.com, Ryanair, TUI Airways i TUI Fly Belgium, amb les quals s’han consolidat destinacions com Països Baixos, Alemanya o Bèlgica.