Maria del Mar Bonet i la Dharma, plats forts del 7è Estiu a la Pedrera de Roda

Els concerts, que seran gratuïts, tenen lloc tots els dissabtes, a partir de les 22h, a la Pedrera de l’Elies

La Dharma celebra enguany la gira del seu 50è aniversari (Arxiu)

La setena edició del cicle ‘Estiu a la Pedrera’ arriba a Roda de Berà amb un programa molt potent, format per vuit actuacions -amb noms propis com Maria del Mar Bonet i l’Elèctrica Dharma- i una projecció per a tots els públics i els gustos “perquè el públic pugui gaudir del que hem preparat per a cada dissabte d’estiu”, ha afirmat la regidora Teresa Ferré. Des del 25 de juny, tots els dissabtes a partir de les 22h, rodencs, rodenques i visitants gaudiran d’un programa variat de concerts amb sabors de la terra “perquè, com sempre, apostem per potenciar els elements culturals de proximitat, ja que a la nostra terra hi ha molt de talent”, ha assegurat la regidora.

Maria Mar Bonet, la Dharma i molts més al cartell denguany

L’emblemàtic espai va encetar la nova temporada el dia 25 amb un concert de la Coral Verge de Berà, una entitat amb més de 35 anys d’història.

El 2 de juliol el públic podrà gaudir amb una simbiosi musical de la Banda Unió Musical de Tarragona i la Cobla Reus Jove, una ocasió especial per gaudir de la música catalana, la sardana i la música de cobla. A més a més, “durant el concert s’estrenarà una peça molt especial dedicada a la Pedrera de l’Elies, obra de la Cobla Reus Jove”, ha avançat Ferré.

Fenya Rai! portarà la seva irreverència i la seva frescor a la Pedrera el 9 de juliol, amb cançons populars molt conegudes per totes i tots.

Un dels plats forts arribarà el 16 de juliol amb la cantautora Maria del Mar Bonet, qui per segon any consecutiu visitarà Roda de Berà. L’any passat el mal temps no va permetre a la gran cantautora mallorquina poder actuar a l’escenari de la Pedrera de l’Elies, i el teatre del Casino Municipal va acollir el seu concert amb Borja Penalba. Per això, aquest any va demanar a la regidora Teresa Ferré poder tornar per treure’s aquesta espineta i actuar en un lloc tan emblemàtic i amb una acústica tan especial com la Pedrera de l’Elies.

El 23 de juliol serà el torn de La Bella Napoli, amb el tenor Albert Deprius, Josep Buforn, al piano, i Laetitia Barea, a la mandolina. Oferiran un concert en el qual hi tindran cabuda les millors i més populars cançons napolitanes i italianes.

Els joves, i no tan joves, podran gaudir d’un tribut a Txarango el 30 de juliol, amb el grup Músics de carrer, els qui oferiran les millors cançons dels quatre treballs discogràfics del grup.

El dissabte següent 6 d’agost arriba l’altre plat fort del cicle d’enguany, la Companyia Elèctrica Dharma, que celebra el 50è aniversari, la banda barcelonina que fusiona la música tradicional del país amb el jazz, el rock i la psicodèlia.

Arturo Gaya, qui ja ha trepitjat l’escenari de l’Estiu a la Pedrera en anys anteriors amb Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, tornarà el 13 d’agost a Roda de Berà per presentar el seu primer disc en solitari, Bonaire 12, després de 44 anys de trajectòria artística.

‘Alcarràs’, a la selecció FIC-CAT

Pel que fa a la selecció FIC-CAT, que en cada edició ocupa la darrera cita de la programació, aquest any la producció escollida pel comitè organitzador del Festival ha estat ‘Alcarràs’, de Carla Simón, guanyadora de l’Os d’Or a la 72a edició de la Berlinale.

I, com abans de la pandèmia, després de cada cita els assistents podran gaudir d’un tast de vins i cava gentilesa dels cellers col·laboradors, Cellers Avgvstvs Forvm, Adernats, Jané Ventura i Vins Padró.