La 25a edició del Mercat Medieval presenta novetats com una exposició de màquines de setge, medicina, armes medievals i invents de l’edat mitjana
Del 17 al 19 de setembre, davant l’emblemàtic Hospital del Coll de Balaguer, es tornarà a celebrar el Mercat Medieval de l’Hospitalet de l’Infant, que es va haver de suspendre l’any passat a causa de la pandèmia. En aquesta 25a edició, a la Plaça Berenguer d’Entença, hi haurà una cinquantena de parades de productes d’artesania, d’alimentació o de teràpies naturals, entre d’altres (una desena de les parades seran locals), amb ambientació medieval, que estaran obertes de 10 a 14 h i de 17 a 21 h.
Les novetats
Com a novetat, també hi haurà una exposició de màquines de setge, medicina, armes medievals i invents de l’edat mitjana, que es podrà veure d’11 a 14 h i de 18.30 a 21 h, i un taller-demostració de l’ofici tradicional del forjador.
Per als més petits, com és habitual, hi haurà un espai gratuït de jocs tradicionals de fusta, i a més una atracció infantil de pagament i diversos espectacles gratuïts de titelles, a càrrec de la companyia Titelles Vergés; i de màgia, de la mà dels mags Esparragow i Óscar Sanjuan.
Una festa adaptada
Segons ha explicat la regidora de Comerç, María José Gómez, l’Ajuntament ha decidit celebrar-lo enguany només a la Plaça Berenguer d’Entença i a la zona d’aparcament situada al costat del parc infantil d’aquesta plaça en lloc de fer-ho com les altres edicions també a l’entorn de la Plaça Catalunya i del Pou, per controlar millor l’aforament del Mercat Medieval. D’aquesta manera, es podrà delimitar l’espai i aplicar totes les mesures anti-Covid. Així doncs, s’habilitaran tres accessos diferents al recinte, es col·locaran cadires perquè el públic pugui veure els espectacles assegut i amb la distància de seguretat, només es permetrà menjar a les zones habilitades per fer-ho, etc. Per evitar concentracions de gent, el consistori també ha eliminat enguany el tradicional sopar medieval al programa d’actes i ha reduït a la meitat el nombre de parades del mercat, aproximadament.
Amb aquesta festa adaptada a la situació actual, l’Hospitalet de l’Infant retornarà a l’època medieval quan, al voltant de l’Hospital del Coll de Balaguer, fundat per l’Infant Pere l’any 1344 i avui dia declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), es va bastir el nucli de població que donaria lloc al poble.
El Mercat Medieval de l’Hospitalet de l’Infant està organitzat per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb el suport de la Diputació de Tarragona.
El programa d’actes complet, amb els horaris, es pot consultar aquí.
Aquest dimarts, un acte complementari
En el marc de la celebració del XXV Mercat Medieval de l’Hospitalet de l’Infant, el Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant (CELHI) ha organitzat per aquest dimarts 14 de setembre, a les 19 h, una conferència titulada ‘Les trobairitz: la veu femenina de la lírica medieval’, a càrrec de la directora de l’Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM) de la Universitat de Barcelona, Meritxell Simó. Aquesta xerrada tindrà lloc al Centre Cultural Infant Pere, a la Sala Bonet Castellana.