Torna la Ruta del Cister Trail, un producte turístic per potenciar el turisme esportiu

De l’11 de setembre al 28 de novembre, a través de l’app “Liverun”, es podrà recórrer GR®175 practicant el senderisme, el running o la BTT

La Ruta del Cister Trail vol promoure i potenciar el turisme esportiu a través d’una app que permetrà recórrer GR®175 practicant el senderisme, el running o la BTT (Cedida)

Tot és a punt per l’inici de ‘La Ruta del Cister Trail- walk-run-BTT’, que impulsen els Consells Comarcals de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell’. Una proposta que té per objectiu promoure i potenciar el turisme esportiu a través de l’app “Liverun” i que permetrà recórrer GR®175 practicant el senderisme, el running o la BTT. El conseller comarcal de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Enric Ferré, ha destacat que es tracta d’una iniciativa que “permetrà seguir dinamitzant” les tres comarques i la ruta turística que les enllaça. La ruta tornarà a entrar en funcionament, de l’11 de setembre al 28 de novembre.

Aquesta acció de promoció turística pretén desestacionalitzar el turisme, apropa l’usuari a la natura i a l’aire lliure, evita les aglomeracions, mostra la riquesa paisatgística i el patrimoni cultural de les tres comarques i s’associa als valors positius de l’esport, tal com recorda Sílvia Iturria, consellera comarcal de Turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, que ha assenyalat que la iniciativa suposa “un nou concepte” d’activitat turística dirigida “a un públic que ens interessa atreure” i que ha crescut durant la pandèmia.

Com funciona?

Les persones que hi vulguin participar s’hauran de descarregar l’aplicació gratuïta i certificada ‘Liverun’ en qualsevol de les plataformes online, Play Store o Apple Store. Després, caldrà activar la ruta i seguir el track establert del repte que s’escolleixi per tal de poder registrar el temps i una classificació provisional. La mateixa app permetrà consultar les classificacions, previsions de pas, informacions tècniques i turístiques, així com utilitzar l’audioguiatge. El sistema agafa les dades de geolocalització del GPS i quan no hi ha cobertura mòbil emmagatzema les dades i quan torna a agafar cobertura, les envia totes. La seva icona no es mourà però després s’actualitzarà.

Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges, punts de sortida i arribada

Hi haurà tres punts de sortida i arribada, un a cada un dels monestirs de La Ruta del Cister (Vallbona, Poblet i Santes Creus), on hi haurà un petit plafó informatiu amb un codi QR que enllaçarà a l’aplicació mòbil de forma gratuïta i a un website personalitzat. A través de la xarxa mòbil, el dispositiu detectarà els diferents punts de control i avisos per veu i s’informarà en temps real i amb dades oficials.

A més, la plataforma està vinculada a la web ‘larutadelcister-off.livetrail.net’, on es mostren les informacions diverses de les rutes i s’hi publicaran els resultats del temps dels diferents participants, per reptes i per categories. A diferència d’altres plataformes més populars com el wikiloc o l’Strava, els recorreguts que pengen els usuaris no estan supervisats per cap gestor del territori. En canvi, el sistema de LiveTrail ve definit per un gestor del territori i estan supervisats.

L’activitat té establert un calendari d’assoliment de nou mesos repartits en dos anys, de manera que es desenvoluparà en diferents temporades. La primera fase es va fer, entre l’1 de juny i el 18 de juliol. I ara tornarà a funcionar, de l’11 de setembre al 28 de novembre.

Els reptes

Repte 1. (R1) Poblet – Vallbona (25,6 Km.)
Repte 2. (R2) Vallbona – Santes Creus (43,7 Km)
Repte 3. (R3) Santes Creus – Poblet (34,8 Km.)
Repte 4. (R4) Ultra Ruta del Cister, recorregut complert (103 Km.)

El participant podrà optar per realitzar els reptes en diferents modalitats: caminant (WALK), corrent (RUN) o en bicicleta de muntanya (BTT).

‘La Ruta del Cister Trail – walk – run – BTT’ és una activitat pionera a Catalunya i al món, pel seu format i pel que representa a nivell de producte turístic, que es projectarà a nivell internacional, per això l’aplicació mòbil es presenta en diferents idiomes.

Aquest projecte ha estat ideat i realitzat per dues empreses de prestigi dins del món de l’esport, del turisme i de l’oci, que seran les encarregades de coordinar el projecte: Drac Actiu SL i No limits SL i compta amb el suport de la Diputació de Lleida i la Diputació de Tarragona.