‘Les nits de la il·lusió’, la campanya de Nadal del Port de Tarragona

La programació amb activitats culturals i de lleure, que es farà pública a les xarxes socials i a la web de l’organisme, comença avui 17 de desembre fins al 6 de gener de 2021.

Les sitges del recinte portuari “esclataran” en un castell de focs online els dies 26 de desembre i 1 i 6 de gener en un esdeveniment digital interactiu.

Sota el títol “Les nits de la il·lusió”, el Port de Tarragona presenta una proposta variada d’activitats presencials en els espais de Moll de Costa i activitats accessibles a través d’internet, orientades a grans i petits, i compatibles amb unes festes de Nadal afectades perr les mesures sanitàries derivades de la pandèmia de la COVID19.

El plat fort de la programació nadalenca són els tres dies de castells de focs online destinats a “omplir de llum i de color les nits” tres nits durant aquestes festes. Una adreça web permetrà gaudir dels tres espectacles digitals interactius el 26 de desembre, l’1 i el 6 de gener a les 19h. L’aplicació (accessible a través de l’adreça lesnitsdelaillusio.porttarrragona.cat permetrà participar a través d’internet en un espectacle de llum i color organitzat a les instal·lacions del Port de Tarragona. El públic que s’hi connecti podrà prémer un botó per enviar els seus desitjos per al 2021. Aquests desitjos i il·lusions serviran perr omplir les sitges del moll d’Aragó del Port.

Un mapping projectat sobre aquestes sitges mostrarà com aquests dipòsits  s’omplen amb els desitjos i les il·lusions de les persones participants. L’objectiu  d’aquesta proposta participativa online és d’omplir-les a vessar de bons propòsits i  esperances fins aconseguir fer-les sobreeixir, la qual cosa activarà els castells de  focs que es tiraran des del dic de Llevant i que es podran veure en directe per  l’aplicació digital i també des d’alguns racons de la ciutat, sense la necessitat de  desplaçar-se ni de generar agrupacions de persones. D’aquesta manera totes les persones que hi participin prement el botó a través de  l’aplicació lesnitsdelaillusio.porttarragona.cat veuran veuran com els seus desitjos fan vessar les sitges d’il·lusió per al 2021 i “esclatin” en un immens castell de focs que  omplirà la nit de llum i color amb la suma dels desitjos i il·lusions de tots els habitants  de la ciutat i del Camp de Tarragona que s’hi connectin també.

“Les nits de la il·lusió” es complementen amb una programació variada d’activitats  nadalenques que comença avui, aquest dijous 17 de desembre i finalitzarà el 6 de  gener de 2021 amb activitats presencials (exposicions i visites) i digitals (conta  contes, presentació de llibres, taller de cuina, etc.). La primera activitat de la  programació de Nadal del Port és la presentació del nou llibre de la col·lecció de  Saturnino Bellido sobre la història i el llegat de la família Fontanals, una família molt  lligada al Port i al món mariner (Més informació: https://tuit.cat/Xhv7k 

El Teatret… històries de Nadal 

Aquest Nadal, el Teatret del Serrallo, el tindràs a casa teva amb diferents històries  de Nadal Relats curts, per a tota mena de públic, grans i petits, que arribaran a  través de les xarxes socials del Teatret. 

Des del dia 22 de desembre fins al 5 de gener, sempre a la mateixa hora, a les 19.30h, podràs veure i sentir les millor històries de Nadal.. Relats màgics que no  pots perdre’t: conta contes, música, pallassos i dansa!. Tot és qüestió de connectar se i deixar-se portar. 

Aquest Nadal, el Teatret del Serrallo també serà l‘escenari de la Final de PortAutors  2020. El dia 3 de gener de 2021 a les 20h per les xarxes socials de PortAutors(  instagram,facebook i youtube) i del Teatret del Serrallo (instagram, facebook i  youtube). Portautors és una mostra artística per oferir noves possibilitats als talents  musicals del territori. Tota la informació i novetats a les xarxes socials del Teatret i  del PortAutors. 

Navegant pel temps amb l’Arxiu del Port 

El 17 de desembre a les 19h l’Arxiu i el Servei de Publicacions ens presentaran,  virtualment, el llibre de la col·lecció de Saturnino Bellido sobre la història i el llegat  de la família Fontanals, una família molt lligada al Port i al món mariner. 

Tot seguit podrem seguir navegant gaudint d’un audiovisual amb imatges de les  col·leccions de l’Arxiu i del Museu, sota el títol ‘El Nadal al Port a través del temps’.  Un recull d’imatges nadalenques, d’anys enrere on, potser de forma sobtada,  podem reconèixer algun familiar. 

Aquest any, cal destacar, que és un any força important per l’Arxiu del Port, és el  30è aniversari de la seva creació. Un edifici amb una valuosa càrrega històrica. 

Com a acte central d’aquest aniversari, el 29 de desembre es podrà gaudir d’una  instal·lació fotogràfica titulada ‘Autoretrat d’un vaixell anomenat Arxiu’. Es tracta

d’una refotografia de l’edifici que serà visible a la façana de l’Arxiu i anirà  acompanyada d’un plafó explicatiu on es desvetllaran moltes curiositats. 

Just la tarda abans de l’arribada dels Reis d’Orient, el 4 de gener, farà la  presentació, mitjançant les seves xarxes socials, de l’adaptació digital de l’Escape  Room, ‘El misteri de l’arxivera’. Una activitat, que durant els mesos de gener i febrer  de 2021, estarà disponible per a participar-hi. 

Una altra activitat, en línia, que ens ofereix és la xerrada virtual, el 7 de gener, a  càrrec de l’arquitecte Ramón Aloguín, sobre una de les places més conegudes de  la ciutat; La plaça dels Carros. Quina història hi ha darrere? 

I finalment, el 21 i 28 de desembre i el 8 de gener de 2021 a les xarxes socials del  l’Arxiu s’activarà la secció ‘Us proposem llegir…’ un espai que ens aconsellarà  algunes lectures força interessants. 

Cuina, memòria i visites amb el Museu del Port 

El 28 de desembre, per tal de divulgar el menjar tradicional dels pescadors del barri  del Serrallo entre els usuaris del Museu, proposem l’activitat Gastro Serrallo per  difondre la cuina marinera serrallenca. Us aproparem a casa vostra una recepta  que compartirem amb vosaltres a través de les xarxes socials del Museu.  

Per altra banda, el Museu continuarà amb les seves variades accions amb ‘Fem  memòria’ que compta amb una gran participació i col·laboració de la comunitat a  les xarxes socials.  

Però atenció, el Museu ofereix durant les festes de Nadal visites guiades gratuïtes  sota el títol ‘Redescobreix el Museu’ al Tinglado 2, seu provisional mentre finalitzen  les obres el nou Museu del Port de Tarragona. Les visites estan programades els  dies 27 i 30 desembre a les 12h. El diumenge, 3 de gener de 2021 a les 12 h, ens  ofereix ‘Treballant al moll’ una visita teatralitzada que ens sorprendrà. 

L’artista Marta Balanyà, Tinglado 1 del Moll de Costa Aquestes festes de Nadal, el Tinglado 1 ens convida per a descobrir una exposició  força interessant. L’exposició de Marta Balanyà, una catalana llicenciada en  medicina que s’ha convertit en una de les artistes de referència del territori. Darrere  de l’artista hi ha una gran història que es transmet en la seva pintura on l’amor al  mar és el fil conductor.

El Tinglado 2 també tindrà les seves portes obertes, un espai que recull l’exposició  temporal del Museu del Port, mentre durin les obres de reforma de la seva seu  original. 

Passejar pel Moll de Costa i el Serrallo 

Si hi ha una imatge simbòlica que dóna per iniciades les festes de Nadal, és la  trobada any rere any, al cor del Serrallo per a l’encesa dels llums de Nadal. Tot i  que aquest any ha estat una encesa sense la litúrgia habitual, passejar sota la  il·luminació de Nadal per la vila marinera i el Moll de Costa és una de les activitats  nadalenques tradicionals i màgiques que ofereix la façana marítima de Tarragona. 

A més a més, enguany hi ha més motius per apropar-se al Moll de Costa. Per una  part, els ajudants de Ses Majestats els Reis d’Orient s’instal·laran des del dia 22 al  dia 28 de desembre al Refugi 1. I per una altra, del 2 al 5 de gener, la canalla podrà  apropar-se i deixar sigil·losament les seves cartes i desitjos als Reis Mags d’Orient  que molt aviat arribaran a Tarragona. Es tracta de dues activitats, organitzades per  l’Ajuntament de Tarragona amb la col·laboració del Port de Tarragona, per a les  quals és aconsellable informar-se prèviament a través del següent enllaç:  ow.ly/qplz50CKEAg. 

Informació a les xarxes socials 

Les xarxes socials del Port (@PortTarragona i @MolldeCosta) amb l’agenda  cultural de la web (https://tuit.cat/qk5Kw) aniran informant de les novetats i de tots  els esdeveniments per gaudir de la campanya de Nadal. 

Descobreix el Port per Nadal 

La reobertura de la campanya ‘Descobreix el Port’ amb la Golondrina va tornar a  salpar per aquestes festes de Nadal i va exhaurir les més de 900 places ofertades  en menys de 36 hores. Per aquest motiu, s’ha decidit ampliar les visites incorporant  una passejada a les 16 hores. Podeu consultar els nous horaris al web del Port.  https://tuit.cat/bisWh 


Deixa un comentari