La programació de Vandellòs i l’Hospitalet aposta pel teatre i pel públic familiar

El Teatre Auditori presenta obres teatrals com ‘La Trena’, ‘La gran pas’, ‘Els gossos’ i ‘Les bones intencions’ o l’espectacle de pallassos ‘Gran Reserva’

Entre les obres que acollirà el Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant, destaca ‘La Trena’, una producció de La Perla 29 (Cedida)

Per aquest primer semestre de l’any, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat un programa d’actes variat, en què “el teatre i les propostes adreçades al públic familiar seran les protagonistes”, tal com ha explicat la regidora de Cultura, Nuria Ortiz.

Entre les obres que acollirà el Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant, destaca ‘La Trena’, una producció de La Perla 29 basada en la novel·la de Laetitia Colombani, tot un èxit editorial amb més de mig milió d’exemplars venuts a Franca i gairebé trenta traduccions en curs. Aquesta proposta, dirigida per Clara Segura i interpretada per ella mateixa, junt amb les actrius Marta Marco, Carlota Olcina i Cristina Genebat, es podrà veure en aquest escenari el diumenge 16 d’abril, a les 18 h.

També ressalta ‘La gran pas’, una obra multidisciplinària explicada a través del teatre de text, la dansa i els audiovisuals, produïda per La Suite Produccions i el Teatre Bartrina, que va ser una de les propostes guanyadores del Projecte Bartrina 2022. Aquest muntatge dirigit per Mònica Rincón i interpretat per Irene Benavent està programat per al diumenge 5 de març, a les 18 h.

A més, el Teatre Auditori serà l’escenari de dues produccions de la Sala Trono: el diumenge 26 de març, a les 18 h, de ‘Els gossos’, que va ser estrenada l’octubre del 2020 a La Villarroel, amb els actors Mercè Aránega, Pau Ferran, Joan Negrié i Albert Pérez; i el divendres 26 de maig, a les 20 h, de ‘Les bones intencions’, amb Míriam Iscla i Joan Negrié en el repartiment.

Un altre espectacle d’adults de qualitat previst al Teatre Auditori és ‘Gran reserva’, de Rhum&Cia, una companyia de pallassos amb un gran èxit de públic i crítica que ha estat present en diverses ocasions al Festival Grec de Barcelona i ha fet cinc temporades al Teatre Lliure. Aquest espectacle es podrà veure a l’Hospitalet el diumenge 26 de febrer, a les 18 h.

Propostes familiars

En la mateixa línia dels anys anteriors, la programació municipal de cultura d’aquest 2023 conté diverses propostes dirigides a les famílies, com ara l’espectacle ‘Petit Univers’ de Marcel Gros, previst per aquest diumenge 29 de gener, a les 18 h; l’espectacle de titelles ‘Quan el sol se’n va a la posta’, de Matito Titelles, del dimecres 5 d’abril, a les 18 h, a l’Auditori de Vandellòs; i el conte musical ‘La nana i l’avi Papet van de concert’, de Creixendo, del diumenge 7 de maig, a les 12 h, (ambdós al Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant).

I tant a l’Auditori de Vandellòs com el Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant es continuaran oferint sessions de contacontes organitzades per les biblioteques municipals, tal com és habitual.

A més, els dies 11 de febrer, a les 16 h; i el 25 de març, a les 12 h, hi ha previstes unes gimcanes familiars a l’Hospital del Coll de Balaguer.

Altres actes

La Regidoria de Cultura també oferirà els caps de setmana sessions de cinema d’estrena; i un dijous de cada mes, projectarà pel·lícules de producció catalana, incloses en el Cicle Gaudí, el Circuit Estable de Cinema Català.

Així mateix, ha organitzat visites guiades regulars a l’Hospitalet del Coll de Balaguer, per a tots els públics, del 22 de gener al 26 de març, els diumenges a les 12 h. Per Setmana Santa i per l’estiu, ampliarà l’oferta de visites guiades per donar a conèixer altres elements patrimonials del municipi, com és habitual.

Per Setmana Santa, a més, tornarà a organitzar els tallers de mones per als infants, que no s’han pogut fer en els últims anys a causa de la pandèmia.

La programació cultural de primavera també inclourà el concert ‘Desconcerto’ de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, el diumenge 21 de maig, a les 18 h, al Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant.