La Confraria de Cambrils reconeix els restaurants que compren peix fresc

Les Fonts, el Denver i La Confraria són els tres establiments que adquireixen el peix directament a la subhasta

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, en l’acte de lliurament de diplomes als restaurants Les Fonts, el Denver i La Confraria que compren el peix directament a la llotja (Aj. de Cambrils)

La Confraria de Pescadors de Cambrils ha lliurat avui els certificats anuals als tres restaurants que aposten pel producte de proximitat i compren el peix directament a la llotja de Cambrils: Les Fonts, el Denver i el restaurant de la Confraria. Enguany l’acte de lliurament s’ha recuperat després de la pausa per la pandèmia i per això els diplomes acrediten la participació a la subhasta durant els anys 2020, 2021 i 2022.

L’acte s’ha portat a terme a la Confraria i ha comptat amb la participació de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, i el Patró Major de la Confraria de Pescadors de Cambrils, Francisco Gil. Per part dels establiments distingits, han recollit els diplomes Laia Rom de Les Fonts, Llorenç Blasco, del Denver, i Joaquim Sentís del restaurant de la Confraria.

L’alcalde de Cambrils ha agraït als restaurants el seu compromís amb el producte de quilòmetre zero i també ha felicitat a la Confraria per no defallir i continuar treballant per posar en valor el peix dels pescadors de Cambrils. Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica ha assegurat que Cambrils és mar i no s’entendria sense la gran tasca que fa la Confraria i els pescadors cambrilencs per portar a taula el millor peix.

Per acabar, el Patró Major ha destacat l’esforç dels restaurants que van a la subhasta per oferir peix fresc de proximitat a la seva clientela i ha explicat que la Confraria ha creat unes etiquetes amb un QR que proporciona informació del peix. A través d’aquest codi, que de moment s’està posant als peixos més grans, es pot saber de quina barca és la peça, quan i com s’ha pescat, entre altres detalls.