Els apartaments turístics augmenten a Tarragona un 48% en quatre anys

L’Ajuntament crearà una taula de treball per fer seguiment de l’evolució del sector

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i l’investigador de la URV i doctor en Economia, Antonio Russo, han presentat l’estudi (Aj. de Tarragona)

Els apartaments turístics de Tarragona van passar de 1.280 a 1.891 entre 2017 i 2021, un creixement del 47,73% tot i la frenada del mercat durant la pandèmia el 2020. Ho determina l’estudi de l’investigador de la URV i doctor en Economia, Antonio Russo, a partir d’una estimació que inclou pisos regulats que es promocionen a través d’Airbnb, de l’oferta d’Airbnb sense llicència i de l’oferta amb llicència en altres plataformes. Les zones amb més concentració són Part Alta, Centre, Llevant i Barris Marítims. L’Ajuntament de Tarragona crearà una taula de treball integrada per diferents departaments municipals que farà seguiment de l’evolució del sector i proposarà mesures i actuacions perquè encaixi amb “un model turístic sostenible”.

Pel que fa a places d’allotjament en pisos turístics a Tarragona, s’ha passat de 6.009 places a 8.338. L’oferta hotelera és de 2.300 places i als càmpings de 8.340, segons dades d’Idescat del 2020. Un 10% no estarien regulades. Russo també ha destacat que es detecta un augment de la concentració d’habitatges turístics d’un mateix gestor, fet que indicaria una professionalització del sector.

La taula de treball

El consistori impulsarà els pròxims mesos una taula de treball amb diversos departaments integrats i iniciarà un procés participatiu entre la població local per confeccionar una ordenança que reguli “de manera clara” l’habitatge d’ús turístic, per evitar “creixements descontrolats i aliens a la població local”. Per a l’alcalde Pau Ricomà, que un 21% dels edificis amb pisos turístics sigui d’abans del 1900 i un 46% d’abans de 1950 és un indicatiu de “l’efectiu positiu” per la rehabilitació que té el mercat.