El sender que uneix les platges de l’Arenal i del Torn de l’Hospitalet de l’Infant rep el guardó Sender Blau 2022

El Sender Litoral del Jonquet ha obtingut aquest distintiu de qualitat un any més

El Sender Litoral del Jonquet ha obtingut aquest distintiu de qualitat un any més (Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant)

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha obtingut el guardó Sender Blau 2022 pel Sender Litoral del Jonquet. És un distintiu de qualitat que atorga l’Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC), amb el suport de la Fundación Biodiversidad, del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, amb l’objectiu de promoure el desenvolupament sostenible de les zones litorals mitjançant el compliment d’uns criteris de qualitat que garanteixen la preservació i millora de les condicions ambientals existents; la seguretat i facilitat d’ús per als visitants, i una gestió integrada i coherent dels valors naturals, històrics, culturals i etnogràfics que conformen el patrimoni litoral.

En la carta de felicitació que ha rebut la Regidoria de Turisme, l’ADEAC, que és la mateixa associació que avalua la qualitat de les platges (Bandera Blava), ha agraït a l’Ajuntament «l’esforç i compromís del municipi per mantenir la qualitat i la cura de l’entorn, duent a terme tasques i activitats oportunes per a la seva conservació i posada en valor».

El 2022 han estat premiats un total de 86 senders a tot Espanya. L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el proper 26 de maig a Madrid.

El Sender Litoral del Jonquet

El Sender Litoral del Jonquet és un sender de baixa dificultat que uneix dues platges de Bandera Blava: la de l’Arenal i la del Torn, a l’Hospitalet de l’Infant. Transcorre paral·lel a la costa i més de la meitat del recorregut travessa l’Espai d’Interès Natural (PEIN) de la Rojala-Platja del Torn, on es troba l’illot del Torn, un petit promontori de roca unit a la platja que encara conserva vestigis d’una antiga torre de guaita del segle XVI.