El sector turístic tanca les festes de Nadal amb millors resultats a l’interior que a la costa

Pel que fa al programa Imserso, els hotelers tarragonins es plantegen adherir-se al segon torn que s’obrirà a mitjans de febrer

Imatge d’arxiu d’un hotel de Cambrils (Arxiu)

El sector tarragoní fa un balanç desigual de l’ocupació a la demarcació durant les festes de Nadal. La Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Tarragona ha assenyat que els allotjaments rurals han atret més visitants que no pas els de costa, amb majors dificultats per ocupar les places hoteleres sense la presència de públic internacional que habitualment viatja en temporada baixa.

El turisme interior ha tingut una demanda més elevada les últimes setmanes de l’any, ja que té un perfil de visitant més familiar, que busca aquest tipus d’allotjaments per allunyar-se de les aglomeracions. En aquesta línia, la FEHT ha criticat la incidència negativa que han tingut les restriccions per la pandèmia tant als allotjaments de la costa, com a l’oci nocturn i també a la restauració, molts dels quals no van obrir perquè no els sortia a compte.

La costa, a l’espera del segon torn de l’Imserso

Pel que fa al programa Imserso, recuperat aquest desembre, els hotelers tarragonins es plantegen adherir-se al segon torn que s’obrirà a mitjans de febrer. Els empresaris de la demarcació van descartar participar en el primer torn, que consideren que va arribar tard i sense una resposta a la reclamació del sector d’encarir els preus del programa de turisme social. Tot i que la reivindicació no s’ha resolt, ara una dotzena d’hotels de la zona podrien participar en el programa que els serviria per engegar la temporada i, alhora, mantenir les plantilles.