El sector turístic de la demarcació preveu ocupar més de la meitat de les places pel pont de la Puríssima

Les Terres de l’Ebre veuen amb preocupació l’inici de la temporada de neu i calculen una ocupació d’entre un 50% i un 85%

Imatge d’arxiu d’uns bungalows del Càmping La Llosa de Cambrils (Arxiu)

El sector turístic de la demarcació de Tarragona calcula ocupar entre un 60% i un 70% de les places disponibles durant el pont de la Puríssima, tant a la Costa Daurada com a l’interior. Des de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) remarquen que la previsió s’emmarca en la temporada baixa i la situació sanitària, que segueix condicionant les reserves. En comarques com ara la Terra Alta o el Priorat la previsió és més optimista i s’espera assolir el 85% d’ocupació.

En canvi, l’inici de la temporada de neu podria afectar negativament l’ocupació a les Terres de l’Ebre. Segons el portaveu d’Aturebre, Juanjo Bel, la previsió és “regular” per aquesta raó i podria situar-se entre el 50% i 60%.

En plena temporada baixa, una dotzena de càmpings i una vintena d’hotels obriran les portes aquests dies a un públic majoritàriament nacional. “Si no fos per la covid, tindríem el 100% d’ocupació i hi hauria més allotjaments oberts”, ha assegurat el portaveu de la FEHT, Xavier Guardià. D’altra banda, en relació a l’aplicació del passaport covid, Guardià ha titllat la mesura com a “interessant” per donar seguretat al conjunt del turisme, tot i reconèixer que pot provocar cert “enrenou” a l’hora de controlar-ho per part dels professionals del sector.