El sector de l’hostaleria de Tarragona preveu una bona ocupació pel pont de la Puríssima i Nadal

La FEHT s’encomana al passaport covid i a les reserves d’última hora

Imatge d’arxiu d’un establiment hoteler de Salou (Arxiu)

La Federació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) i la seva associació hotelera (AHPT) preveuen assolir unes bones xifres d’ocupació pel pont de desembre i les festes de Nadal. El gremi s’ecoman al passaport covid i a les reserves d’última hora davant l’augment de casos. Ara mateix, els allotjaments rurals són els que tenen més reserves confirmades, sobretot pels dies de pont i per Cap d’Any.

Pel que fa a l’ocupació hotelera d’aquest novembre, el gremi ha destacat que s’han aconseguit xifres de l’any 2019 en els establiments no estacionals, que representen més del 90% dels associats. “Ha estat un mes igualat respecte al 2019, excepte aquesta última setmana”, ha afirmat Magí Mallorquí, president de l’AHPT.

Segons els empresaris, el sector de la restauració ha tingut un “molt bon” novembre i fins i tot ha estat “millor” que el mateix mes fa dos anys. Els restauradors també celebren el bon ritme de les reserves pels sopars i dinars nadalencs. Amb tot, es mostren preocupats per l’augment dels casos, ja que podria provocar anul·lacions o manca de reserves. “Creiem que el passaport és la millor eina per seguir treballant durant tot l’any, tal com fan els més de 700 associats de l’AEHT. No ens podem permetre tornar a tancar ni treballar menys. Volem fer-ho amb totes les condicions i el passaport és l’eina que ens ho assegura i que fa temps que reclamen”, ha expressat el president de l’AEHT, Francesc Pintado.