El “Salou, Essència Gastronòmica” es presenta a Barcelona

El sommelier ‘Pitu’ Roca, d’El Celler de Can Roca, apadrina el calendari gastronòmic que es desenvoluparà a la capital de la Costa Daurada

Salou ha presentat avui, a a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, l’agenda d’esdeveniments gastronòmics del 2022 (Ajuntament de Salou)

El “Salou, Essència Gastronòmica”, un extens, potent i ambiciós calendari d’activitats i esdeveniments gastronòmics que es desenvoluparan, durant tot l’any, a la capital del turisme de la Costa Daurada, ha estat presentat aquest dilluns 28 de març, a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.

L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados; el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez; diversos xefs de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) Salou, i el sommelier d’El Celler de Can Roca, Josep Roca, presenten un seguit d’experiències creatives de la restauració salouenca, en un acte per promocionar Salou com a referent de la cuina de la Costa Daurada.

Els xefs de Salou, a Barcelona (Aj.de Salou)

Gastronomia i desestacionalització

Segons ha afirmat l’alcalde, els objectius de l’aposta per la gastronomia, que aportarà un valor afegit a l’activitat turística de la destinació, són: la desestacionalització de la temporada; atraure un mercat / visitant de proximitat (com el de Barcelona), però, també, el nacional i l’internacional, una de les motivacions dels quals és la restauració; i que aquest sector pugui tenir activitat tot l’any.

La gastronomia que proposen els restauradors de Salou es caracteritza per “la innovació, l’avanguarda, la creativitat i la utilització de productes locals de proximitat, amb identificació geogràfica protegida i denominació d’origen qualificada”. En aquest sentit, “Salou es troba en un entorn i un territori de gran riquesa i diversitat en productes del mar i en productes de la terra; remarcant les 8 DO vinícoles (a mitja hora de Salou la més llunyana): Priorat, Montsant, Tarragona, Conca de Barberà, Terra Alta, Penedès, Cava/Corpinat, i Catalunya i també les tres DOP d’oli.

L’alcalde s’ha referit, així mateix, a l’aposta que va fer Salou, en el seu moment, per esdevenir un referent gastronòmic, no només a la demarcació, sinó també a Catalunya, Espanya i a nivell internacional, la qual cosa ha significat un revulsiu. En aquest sentit, “gràcies als empresaris, a la seva implicació, capacitat i professionalitat”, i a l’empenta del xef del Restaurant Deliranto, estrella Michelin, ha estat possible que el municipi assoleixi un bon impuls, així com una oferta variada.

L’objectiu de Salou és convertir la cuina en una experiència sensorial on es fusionin sabors i maridatges amb relats. I per això es presenten iniciatives com la “Salou Mediterranean Wine Week”, “on a través dels vins podem recórrer, també, una part del nostre llegat històric, la nostra geografia, el nostre patrimoni i la nostra cultura vinícola”, ha dit l’alcalde.

Pitu’ Roca avala “la mirada diferent” de la gastronomia de Salou

“Pitu” Roca ha encoratjat el sector de la restauració a continuar treballant i els ha desitjat molt bona sort en aquest “any pletòric gastronòmic saborós”, que farà que molta gent visiti Salou. Ha posat de relleu la diversitat de productes de proximitat i la importància de “consumir territorialitat”. El xef ha valorat la presentació d’avui com un “acte de superació del dol per al món del turisme”, per tal de “reactivar, revifar i fer-ho des d’una actitud positiva; des de l’empenta, l’enginy, la qualitat i la quantitat dels actes que es promouen des de Salou, amb una mirada diferent”.

Per la seva banda, el regidor Hèctor Maiquez, que ha detallat la desena accions gastronòmiques programades per a aquest 2022. Així mateix, ha destacat “la qualitat dels establiments de restauració que cohabiten a Salou, que recullen la gran diversitat de les tendències actuals i que reflecteixen la globalitat de cuines del món”.

L’agenda del “Salou, Essència Gastronòmica”

Tasta Salou (dijous al vespre)
La Salou Food Experience a Barcelona (28 de març)
Premis gastronòmics Josep Lladonosa (7 d’abril)
Jornades gastronòmiques de l’arròs (del 25 de març al 30 d’abril)
Jornades gastronòmiques de la gamba (després de Setmana Santa)
Sabor Salou (del 6 al 8 de maig)
Salou Mediterranean Wine Week (juny)
Gastro Wine & Music (setembre)
Jornades gastronòmiques del bolet (octubre)
Jornades gastronòmiques del calamar: Del mar a la taula (novembre)
Iniciativa prèvia a Nadal (desembre)