El Port de Tarragona inaugura la seva nova seu institucional

El president de la Generalitat defensa “el paper clau” de la infraestructura per al “progrés del país”

La nova seu institucional del Port de Tarragona (ACN)

El Port de Tarragona va inaugurar el divendres 25 de març la seva nova seu institucional, que acollirà oficines i una sala per a la gestió d’emergències. L’immoble on s’ubica va ser construït el 1980 i ja va tenir aquesta funció. Després de dotze anys tancat i d’unes obres de millora s’ha tornat a posar en funcionament. En l’acte d’inauguració hi va participar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que va destacar el “paper clau” del Port de Tarragona per al “progrés del país”. Aragonès també va apuntar que la reindustrialització de Catalunya és necessària i ha de ser “verda i digital”. El president del l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset va indicar que el port és “al servei del desenvolupament econòmic” del territori.

A continuació les autoritats van visitar la nova sala de gestió d’emergències, equipada amb una quinzena de monitors que permeten accedir a informació actualitzada de diferents àmbits, com càmeres de videovigilància, informació meteorològica, conèixer les matèries que transporta cada vaixell o els productes que hi ha emmagatzemats al moll de la química, en temps real.

Posteriorment la comitiva es va desplaçar fins al moll de Castella, on el president de la Generalitat va visitar un magatzem amb 20.000 tones de cereals procedents d’Ucraïna.

En acabar els parlaments es va descobrir la placa commemorativa de la nova seu institucional del Port.