El projecte ‘Resetting’ millorarà les competències digitals de 14 pimes turístiques de la demarcació

El centre tecnològic Eurecat coordinarà la iniciativa finançada amb fons europeus

Roda de premsa de presentació del projecte europeu ‘Resetting’, impulsat pel centre tecnològic Eurecat (Eurecat)

Catorze petites i mitjanes empreses turístiques de la demarcació de Tarragona participaran en el projecte europeu ‘Resetting’. La iniciativa, coordinada pel centre tecnològic Eurecat, millorarà les capacitats empresarials de les pimes i, alhora, incorporarà solucions digitals innovadores que els permetin la transició cap a models operatius més resilients, sostenibles i circulars. Resetting proveirà 60 pimes d’Espanya, Portugal, Itàlia, Albània i Grècia i s’hi ha destinat una partida que superarà el mig milió d’euros dels fons europeus.

En el projecte hi participen socis de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona (FEHT), l’Associació Clúster TIC Catalunya Sud, i té el suport de la Diputació de Tarragona. Segons el cap de Partenariats Globals i Innovació Turística del Departament de Consultoria tecnològica d’Eurecat, Ignacio de las Cuevas, el testeig i la integració de noves solucions digitals contribuirà a reduir “càrregues innecessàries” i també millorarà la “qualitat” de l’experiència turística i a la descarbonització del sector”.

‘Resetting’ tindrà una durada de dos anys i s’impulsarà fins al mes de juny de l’any 2024. Aquest projecte transnacional, liderat per Eurecat i finançat per l’Agència EISMEA de la Unió Europea a la convocatòria COSME, vol estimular la innovació en el sector turístic i rellançar models de negoci de turisme intel·ligent i sostenible a Europa.