El Mercat de Nadal de l’Hospitalet de l’Infant s’obrirà aquest divendres

També s’estrenarà el mapping que es projecta sobre la façana de l’hospital gòtic i s’encendran els llums nadalencs a tots els nuclis del municipi

El Mercat de Nadal se celebrarà els dies 2, 3, 4 ,6 i 8 de desembre, a la plaça Catalunya (Aj.ViH)

El Mercat de Nadal de l’Hospitalet de l’Infant se celebrarà els dies 2, 3, 4 ,6 i 8 de desembre, a la plaça Catalunya. En aquest espai s’hi instal·laran un total de 16 parades locals, de comerços i negocis que vendran diversos tipus d’articles (d’alimentació, artesania, decoració, roba i complements, etc) i d’entitats que recaptaran fons. A més de les parades, les persones que visitin el Mercat s’hi trobaran diverses activitats, adreçades especialment als infants: animació itinerant, photocall de Nadal, tallers de manualitats i música en directe. Les actuacions musicals de Carlos Toledo i Irene Porta, del dissabte 3 de desembre; i de Rita Pons i Alba Mirambel, del dimarts 6 de desembre, seran en benefici de la Marató de TV3, dedicada enguany a la salut cardiovascular.

L’horari d’obertura del Mercat, que ha organitzat la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, serà de 10.30 a 14 h i de 17 a 20 h.

El nou ‘Joc del busca click’

Enguany, com a novetat, les persones que visitin el Mercat de Nadal podran participar en el ‘Joc del busca click’, consistent a buscar 16 figures de Playmobil per les parades i a marcar en una butlleta en quina parada es troba cada figura. Les butlletes es podran agafar a les mateixes parades i també a l’Oficina de Turisme, on obsequiaran amb un sobre sorpresa de Playmobil a totes les persones que les portin emplenades correctament (fins a exhaurir existències i només s’acceptarà una butlleta per persona). Les butlletes emplenades correctament prendran part, a més, en un sorteig d’un joc de Playmobil. El sorteig es farà a Ràdio l’Hospitalet de l’Infant el 12 de desembre, a les 12:30 h.

Així mateix, l’Associació de Restauració i Hoteleria de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors (ARH) sortejarà un val de 50 € per gastar en els establiments associats entre totes aquelles persones que dipositen els tiquets de compra del Mercat de Nadal a l’Oficina de Turisme.

D’altra banda, durant tots els dies del Mercat es podrà visitar una exposició de diorames de Lego i Playmobil a la Sala Infant Pere del Centre de visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, de les 10:30 a les 13:30 h; i de les 18 a les 21 h.

Estrena del mapping

El mateix dia de la inauguració del Mercat, el divendres 2 de desembre, tindrà lloc l’estrena del mapping nadalenc, a la plaça Berenguer d’Entença. A les 18 h, sobre la façana de l’Hospital del Coll de Balaguer, es projectarà el nou espectacle audiovisual que, per encàrrec de la Regidoria de Cultura, ha muntat el grup d’investigació de l’Associació Cultural Telenoika, de Barcelona, que està especialitzada en aquest tipus d’animacions en 3D. Els protagonistes d’aquest mapping, que dura 10 minuts aproximadament, són com cada any, l’alumnat de P5 de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant i de l’Escola Valdelors de Vandellòs.

L’espectacle es podrà veure també a les 19 i a les 19:30; i posteriorment, els dies 3, 9, 10, 16, 17, 22, 23, 29 i 30 de desembre a les 18.00 h, 18.30 h, 19.00 h i 19.30 h.

Encesa de llums de Nadal

A més, aquest divendres 2 de desembre estan previstos els actes oficials de l’encesa dels llums de Nadal al municipi: a les 17:30 h, a la plaça Drs. Gil-Vernet de Vandellòs; i a les 18:30 h, a la plaça Catalunya de l’Hospitalet de l’Infant. Als dos llocs s’hi oferirà una xocolatada popular per gentilesa de l’Associació de Comerços de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors (ACHV); i hi haurà música en directe: a Vandellòs, hi actuarà el Grup d’acordionistes de l’Escola Municipal de Música; i a l’Hospitalet de l’Infant, el Cor Jove de l’Escola Municipal de Música.

A partir d’aquest dia, tots els nuclis del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant estaran il·luminats per Nadal. Tots els elements de llum són de baix consum, de tecnologia LED i a més enguany l’Ajuntament ha instal·lat temporitzadors perquè a les 23 h s’apagui l’enllumenat del tram nou de la Via Augusta de l’Hospitalet i tots els elements decoratius lluminosos ubicats a les places Catalunya, Berenguer d’Entença i l’Almadrava del poble. Per reduir el consum energètic, el consistori també ha ajornat aquest 2022 una setmana l’encesa dels llums de Nadal.

Amb aquestes mesures d’eficiència energètica, l’Ajuntament vol donar exemple i transmetre a la ciutadania un missatge de responsabilitat i sensibilitat davant la crisi ecològica i energètica actual.