El Mercat Central de Tarragona acull l’exposició fotogràfica ‘Castells, 10 anys de Patrimoni de la Humanitat’

La mostra compta amb unes 60 imatges del col·lectiu “Fort” i està impulsada per la Càtedra Castells de la URV.

El Mercat Central de Tarragona acull l’exposició fotogràfica ‘Castells, 10 anys de Patrimoni de la Humanitat’, amb una seixantena d’imatges del col·lectiu Fort’ i impulsada per la Càtedra Castells de la Universitat Rovira i Virgili. Es podrà visitar al Mercat fins el proper 31 de gener de 2021.

La inauguració ha tingut lloc aquest dissabte al Mercat Central i ha comptat amb la presència del president dels Mercats de Tarragona, Dídac Nadal; la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, María José Figueras; el vicerector de Recerca i Planificació Científica i responsable de la comissió gestora de la Càtedra URV per a l’Estudi del Fet Casteller, Francesc Díaz; la vicepresidenta de la Coordinadora de Colles Castellers de Catalunya, Inés Solé; i la fotògrafa i membre del col·lectiu “Fort” de fotògrafs i fotògrafes castellers, Laia Díaz.

Inauguració de l’exposició

Dídac Nadal ha afirmat que “els Mercats de Tarragona són un punt de trobada de cultura i de dinamització de la ciutat. Agraïm a la Càtedra URV per a l’Estudi del Fet Casteller que hagi escollit el Mercat Central per ubicar aquesta magnífica exposició. També felicitem els fotògrafs del Col·lectiu Fort per aquestes imatges que ens fan reviure la tradició i els valors dels castells, els mateixos valors que van captivar a la UNESCO per què, ara fa deu anys, els castells fossin declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Són valors que ara estan més presents que mai: la solidaritat, la cooperació, l’esforç col·lectiu… i que formen part de la nostra identitat cultural”.

Imatges de 17 fotògrafs i fotògrafes

La seixantena d’imatges que formen l’exposició són obra de Jon TC, Emilio Barruz, Laia Solanellas, Ariadna Brunet, Laia Díaz, Rodrigo Sicilia, Laura Rodríguez, Josep Pont i Roca, Mireia Comas, Jean Segovia, Pere Toda, Gemma Soldevila, Lins Griñó, Ildefonso Cuesta, Antoni Coll, Marc Serarols i David Oliete.

Deixa un comentari