El MAMT obre al públic una exposició de l’artista Dionís Escorsa

La mostra del guanyador de la Biennal Diputació de Tarragona 2021 es pot visitar fins al 4 de setembre

L’artista tortosí Dionís Escorsa va presentar l’exposició ‘El problema dels tres cossos’ al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT)

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) ha obert al públic la mostra ‘El problema dels tres cossos’, amb obres de l’artista guanyador de la passada Biennal d’Art Diputació Tarragona, Dionís Escorsa. Acompanyat de la vicepresidenta Camí Mendoza, l’autor ha explicat el contingut d’aquesta proposta davant de les persones assistents a l’acte inaugural, aquest dijous dia 14 al vespre.

‘El problema dels tres cossos’ es mostra en tres espais diferenciats. A la sala 1 el públic pot contemplar una videoinstal·lació, realitzada conjuntament amb Albert Merino, en la qual es reinterpreta el quadre ‘L’Esfinx de Roscoff’ (1910), de Josep Nogué, pertanyent a la col·lecció del MAMT. A la sala 2, s’hi pot veure ‘Sacrilegis estel·lars’, olis sobre olis d’Eliseu Meifrén, Modest Urgell i Dionís Escorsa. I a la sala 3 hi pengen desenes de dibuixos sobre paper i tela que configuren ‘El balcó invers’, que va ser la proposta guanyadora de la Biennal. Aquesta triple exposició es pot visitar fins al 4 de setembre de 2022 al museu del carrer de Santa Anna, 8 de Tarragona (www.dipta.cat/mamt). L’accés és lliure.

L’autor

El passat mes de novembre, Dionís Escorsa O’Callaghan (Tortosa, 1970) va resultar guanyador de la Biennal d’Art Diputació Tarragona, un certamen de referència que en aquesta darrera edició ha comptat amb 241 obres participants. L’artista ha participat en desenes d’exposicions individuals i col·lectives d’abast nacional, estatal i internacional. És autor de nombroses videoescenografies, projeccions artístiques, llargmetratges i curtmetratges. La seva obra és present en col·leccions a la Fundació Caixaforum i la Col·lecció Josep Sunyol, a Barcelona; al Centre d’Art la Panera, a Lleida, i a Sammlung Würt, a la Rioja. Dionís Escorsa ha guanyat diferents premis cinematogràfics d’abast estatal. En l’actualitat, viu entre Barcelona i Berlín.