El calendari gastronòmic de Cambrils incorpora el I Concurs provincial de tapes

La primera cita gastronòmica de l’any seran les 17es jornades de la Galera i la Cuina Marinera, de l’11 al 27 de febrer

Presentació del calendari gastronòmic de Cambrils 2022 (Ajuntament de Cambrils)

“Les galeres, les carxofes, el romesco, les tapes, el vi, l’oli i els fideus rossos” seran els protagonistes de les vuit campanyes gastronòmiques que se celebraran a Cambrils aquest 2022, tal i com s’ha expressat l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, amb l’objectiu de promocionar els productes de proximitat de la terra i del mar, reforçar la capitalitat gastronòmica i atraure visitants durant tot l’any.

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, i el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, acompanyats pel representant de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, Xavier Martí, i el gerent de la Cooperativa Agrícola, Fernado Sarasa, han presentat avui el calendari de sobretaula que recull totes aquestes jornades gastronòmiques per promocionar-les en diferents àmbits. Els organitzadors han descartat inicialment ampliar el calendari gastronòmic per Nadal.

Primer concurs provincial de tapes

La novetat d’aquest 2022 és la incorporació del primer concurs de Tapes de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, que es durà a terme a Cambrils del 23 al 25 de maig i estarà lligat a la 10a Mar de Tapes que se celebrà al juny. Aquest nou esdeveniment gastronòmic, que inclourà showcookings i xerrades professionals entorn al món de les tapes, compta amb la col·laboració de l’Associació d’Empresaris de l’Hoteleria de Tarragona (AEHT) i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. El guanyador o guanyadora d’aquest certamen serà el representant del territori al concurs estatal de tapes de Valladolid, al mes de novembre.

La regidora de Turisme de Cambrils, Yolanda Burgos, també ha destacat que aquest concurs consolida “la capitalitat gastronòmica de Cambrils, més enllà de la Costa Daurada”. La regidora també ha confirmat la presència de Cambrils, juntament amb una vintena de destinacions turístiques de l’Estat, al certamen ‘Madrid Fusión’, que tindrà lloc aquesta primavera.

Una trentena de restauradors, a les 17es jornades gastronòmiques de la Galera

El calendari arrencarà aquest 11 de febrer amb les 17es jornades gastronòmiques de la Galera i la Cuina Marinera -que enguany comptarà amb la participació d’una trentena de restauradors- i acabarà al novembre amb els fideus rossos. A més, a banda de les campanyes que recull el calendari, enguany se celebra la Biennal d’Art Gastronòmic, que programarà diverses activitats que combinen l’art i la gastronomia i culminarà amb el lliurament de premis del 27 de novembre.

Aquest és el vuitè any que s’edita el calendari de sobretaula, dissenyat des del mateix Patronat de Turisme per Vadim Koryagin. En total, se n’han imprès 3.000 unitats, que es faran arribar als restaurants participants, a totes les fires on hi hagi presència de Cambrils, a les 20 oficines espanyoles de turisme a Europa i els 12 Centres de Promoció Turística de Catalunya que hi ha a diferents capitals d’Europa (8), Àsia (2) i Amèrica (2).

L’objectiu del calendari és incrementar les visites a Cambrils fora de la temporada més turística, posar en valor i promocionar plats i productes de temporada, donar visibilitat a la marca “Cambrils Gastronomia” i mantenir l’estreta relació i col·laboració entre el sector públic i privat per seguir treballant conjuntament.

Les jornades gastronòmiques s’organitzen conjuntament entre el Patronat de Turisme i el Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, la Cooperativa Agrícola i la Confraria de Pescadors.

Cal tenir en compte que el 25% dels consumidors europeus han modificat la seva dieta durant els tres darrers anys, enfocant les seves prioritats en la salut i la sostenibilitat. En aquesta línia i com a referent gastronòmic a Catalunya, Cambrils segueix apostant pel producte local i de proximitat, donant molt de valor al sector primari/privat. Per això, la Confraria de Pescadors i Cooperativa Agrícola de Cambrils sempre hi són presents i formen part activa de les promocions gastronòmiques que s’organitzen dins i fora de Cambrils.

CALENDARI GASTRONÒMIC 2022

11-27 de febrer

17es Jornades de la Galera de Cambrils i de la Cuina Marinera

11-27 de març

8a “Encarxofa’t a Cambrils amb molt de gust”

6-22 de maig

9es Jornades Gastronòmiques del Romesco

23-25 de maig

1r Concurs de Tapes de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre

10-19 de juny

La Mar de Tapes – Estrella Damm

7-12 d’octubre

12a Mostra de Vi i Gastronomia “Cambrils, Entrada al País del Vi”

28 d’octubre-6 de novembre

9es Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d’Oliva Verge Extra

4-20 de novembre

9es Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossos