Cambrils reviu el seu passat romà

Cambrils es prepara per tornar a acollir el festival de recreació històrica romana Tarraco Viva, que se celebra a Tarragona i a d’altres municipis de l’entorn entre l’11 i el 18 d’octubre. Enguany el festival s’organitza el mes d’octubre perquè durant el passat mes de maig l’estat d’alarma va impedir que se celebrés en l’habitual marc temporal.

Malgrat la situació excepcional que vivim a causa de la Covid-19, des del Museu d’Història de Cambrils s’ha volgut continuar convertint el nostre municipi en seu del festival per dotzè any consecutiu, amb la programació d’un seguit d’actes presencials.

El canvi de dates permetrà a Cambrils optimitzar recursos i aconseguir un major ressò, ja que ha fet que coincideixi amb les Jornades Europees del Patrimoni, amb les que el municipi participa per 20è any consecutiu.

A la vegada, la programació també se suma a les activitats de turisme cultural que aquesta tardor s’han programat a Cambrils, reforçant l’oferta, en aquest cas, del cap de setmana llarg del Pilar.

A Cambrils es farà un dels primers actes de l’edició XXII del festival Tarraco Viva, organitzat per l’Ajuntament de Tarragona, que enguany porta per lema “Resiliència i solidaritat a l’antiga Roma”. Les activitats comencen el proper cap de setmana amb unes jornades de portes obertes a tots els espais museístics de Cambrils, acompanyat el diumenge dia 11 d’un espectacle familiar de recreació de titelles romanes a la Vil·la Romana de la Llosa.

Però l’acte més excepcional que es programa enguany a Cambrils serà el dimarts 13 d’octubre al Cinema Rambla de l’Art, on s’oferirà en pantalla gran la preestrena mundial d’un nou episodi, dedicat a les vies romanes, de la prestigiosa i exitosa sèrie documental “Ingeniería romana”, produïda per DIGIVISION i la participació de TVE.

Amb l’ajuda de cuidades animacions i imatges digitals, en aquest nou episodi, titulat “Carreteras”, es reflexiona sobre l’enginyeria i la tecnologia que Roma va invertir per a desplegar la seva colossal xarxa viària, a través del descobriment i visita als extraordinaris vestigis que es conserven.

L’episodi tracta també de les statio, les postes de carretera, els vehicles romans i la importància de les vies en vinculació amb les vil·les romanes que apareixen a l’episodi. Una d’elles és la Vil·la Romana de la Llosa de Cambrils, aixecada fa més de 2000 anys entre la mar i la Via Augusta, oberta al públic pel Museu d’Història de Cambrils i propietat de l’Ajuntament de Cambrils.

A més de la sessió d’estrena, també s’ha programat una altra sessió el dimecres 14 d’octubre per evitar que ningú es quedi sense veure el nou episodi. Cal recordar que d’aforament del cinema ja és reduït al 50% per acomplir estrictament tots els protocols sanitaris establerts per aquests tipus d’actes culturals.

La programació de Cambrils compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils, Campus Extens de la URV, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya. Totes les activitats precisen, a excepció de les portes obertes, de reserva prèvia o bé a l’email museu@cambrils.org o al telèfon 977794528. A més tota la programació següent és gratuïta, coherent sempre amb les anteriors edicions, on s’ha prioritzat obrir els monuments a la ciutadania:

PORTES OBERTES MUSEU MOLÍ DE LES TRES ERES

Data: 10, 11, 17 i 18 d’octubre

Horari: dissabte d’11 a 14h i de 17 a 20h. Diumenge d’11 a 14h.

Lloc on es realitza: Molí de les Tres Eres. Via Augusta, 1

Aforament limitat

PORTES OBERTES A LA VIL·LA ROMANA DE LA LLOSA

Data: 10, 11, 17 i 18 d’octubre

Horari: dissabte de 10 a 13,30h i de 15,30 a 17,30h i diumenge de 10 a 14h.

Lloc on es realitza: Vil·la Romana de la Llosa. C/ Josep Iglesias, s/n

Aforament limitat

RECREACIÓ DE TITELLES ROMANES “GLADIUS I MEDULINA” A CÀRREC DE GENOVESA, NARRATIVES TEATRAL

Data: 11 d’octubre

Horari: a les 11h en castellà i a les 12.15h en català

Lloc on es realitza: Vil·la Romana de la Llosa. C/ Josep Iglesias, s/n

Reserves: trucar al telèfon 977 79 45 28 o per correu electrònic a museu@cambrils.org

ACTE DE PREESTRENA DE L’EPISODI CARRETERAS DE LA SÈRIE DOCUMENTAL INGENIERÍA ROMANA PRODUÏDA PER DIGIVISION I LA PARTICIPACIÓ DE TVE.

Data: 13 d’octubre

Horari: a les 20h en castellà i català

Durada: 75’

Lloc on es realitza: Cinema Rambla de l’Art. C/rambla de Jaume I, 35

Reserves: trucar al telèfon 977 79 45 28 o per correu electrònic a museu@cambrils.org

PROJECCIÓ DE L’EPISODI CARRETERAS DE LA SÈRIE DOCUMENTAL INGENIERÍA ROMANA PRODUÏDA PER DIGIVISION I LA PARTICIPACIÓ DE TVE.

Data: 14 d’octubre

Horari: a les 20.30h en Castellà

Durada: 60’

Lloc on es realitza: Cinema Rambla de l’Art. C/ rambla de Jaume I, 35

Reserves: trucar al telèfon 977 79 45 28 o per correu electrònic a museu@cambrils.org

Deixa un comentari