Arriba al Port de Tarragona el primer creuer després d’un any i mig d’inactivitat

L’autoritat portuària preveu rebre 40.000 creueristes en 30 escales l’any vinent

Els primers creueristes que baixen del vaixell Bolette de la companyia Fred Olsen Cruise Line, el primer que ha arribat al Port aquest 2021 (Port de Tarragona)

El Port de Tarragona ha rebut aquest dilluns al matí el primer creuer després d’un any i mig d’inactivitat. El Bolette, de la companyia Fred Olsen Cruise Line, ha atracat al dic de Llevant amb 481 passatgers a bord. L’embarcació prové de Cadis i aquest dilluns a la nit seguirà la seva ruta en destinació cap a Castelló.

Tot i que les previsions inicials d’enguany preveien tancar “en blanc” l’operativa de creuers, l’autoritat portuària està fent gestions per acollir cinc escales més a l’octubre i un altra al novembre.

De cara al 2022, el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha apuntat que la previsió és la de rebre 40.000 passatgers en 30 escales, amb l’objectiu d’impulsar la “recuperació progressiva” del sector.

Temporada de creuers

L’arribada del creuer Bolette podria tenir continuïtat, ja que Port de Tarragona està gestionant algunes reserves més de cara a aquesta tardor. Concretament, la previsió avui dia és que es produeixi l’arribada de cinc creuers durant el mes d’octubre i un de cara al mes de novembre. Tot i això, el Port matisa que “es tracta de previsions i no de confirmacions.

l’equip de gestió de creuers al Port Tarragona, conjuntament amb la Taula Institucional de Creuers, formada per representants institucionals i empresarials del turisme de la Costa Daurada, ha treballat tot aquest temps per intensificar les accions de promoció dels actius turístics del territori i tenen enllestida l’estratègia de retorn a l’activitat del sector, sempre donant prioritat a la salut de les persones i mantenint els protocols sanitaris establerts.

Infraestructures preparades per ara i en el futur

La construcció del Moll de Balears (que finalitzarà en els pròxims dies i romandrà a l’espera de la seva inauguració) permetrà augmentar la línia d’atracada de creuers en 700 metres i oferir una operativa molt més còmoda i àgil. Aquesta infraestructura representa una millora qualitativa, ja que obre la porta a acollir creuers més grans i permet l’atracada de més vaixells de manera simultània.

Es tracta d’una inversió de més de 30 milions d’euros que serveix per ampliar amb 40 hectàrees l’espai destinat a l’operativa de creuers. L’obra es va iniciar en el mes de maig de 2020, superant els efectes de la pandèmia, i acabarà a finals d’aquest mes.

El nou Moll de Balears està preparat per implantar el subministrament d’energia elèctrica als creuers durant l’atracada. Un servei que permetria que els vaixells no cremin combustibles fòssils durant la seva estada al Port, la qual cosa reduiria considerablement les emissions de C02. El moll disposa de 5 arquetes per al subministrament d’electricitat, una de les quals ja està connectada a la xarxa per respondre a les primeres demandes que puguin sorgir del sector.

La marca Tarragona-Costa Daurada

Durant el període de parada forçosa, el Port Tarragona ha treballat per consolidar Tarragona com a destí regular de turisme de creuers, difonent l’atractiu de la ciutat amb una campanya dirigida al sector de creuers. Aquesta acció comunicativa es va basar en la difusió d’un audiovisual, de poc més de 25 segons, sota el títol, ‘Nothing moves without you’, promogut per Tarragona Cruise Port Costa Daurada. L’audiovisual fa una crida al sector turístic per conèixer la destinació de Tarragona.

L’objectiu és mantenir el posicionament en el mapa dels creuers i en el programa dels principals navilieres. La campanya, sota la marca Tarragona Cruise Port Costa Daurada, es desplegà amb l’objectiu d’encarar i reprendre amb èxit la temporada 2021 i les temporades següents.