Tornen les Jornades dels Fideus Rossos de Cambrils

Un total de 23 establiments ofereixen menús tancats amb diferents variants d’aquest plat tradicional de la cuina marinera

Presentació de les 8es Jornades dels Fideus Rossos de Cambrils (Ajuntament de Cambrils)

Els fideus rossos són el plat principal dels menús especials que ofereixen més d’una vintena de restaurants de Cambrils, del 5 al 21 de novembre. Les vuitenes jornades dedicades a aquest “ranxo mariner” típic de les barques dels pescadors de Cambrils promocionaran la cuina marinera amb una àmplia oferta de menús que va des de les propostes més tradicionals a les més innovadores.

Les jornades combinen l’herència d’una cuina que ha passat de generació en generació, la qualitat dels productes de proximitat i l’excel·lència dels cuiners i cuineres de Cambrils. Tots els àpats es maridaran amb Caves Vilarnau de González Byass, patrocinador de les jornades. Podeu ampliar la informació dels menús en aquest enllaç.

I per Nadal, tapes

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha destacat la capitalitat gastronòmica de Cambrils i ha celebrat l’arrencada d’una nova etapa de promoció gastronòmica després de l’aixecament de la majoria de restriccions i ha avançat que el calendari gastronòmic de 2022 arribarà amb novetats. L’alcalde ha també ha anunciat que s’està treballant per incorporar la ruta de tapes “Degusta Cambrils”), coincidint amb la campanya de Nadal.

El regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, ha explicat que la campanya significarà un nou impuls per l’economia cambrilenca amb un allargament de la temporada turística i ha agraït l’esforç de restauradors i patrocinadors per reactivar les jornades.

Per la seva banda, el representant de l’AHEC, Xavier Martí, s’ha mostrat molt esperançat per poder tornar a una “certa normalitat” i ha afirmat que les jornades dels fideus rossos són molt especials perquè es tracta d’un plat propi de Cambrils que va passar de les barques als restaurants. Martí ha explicat que en aquestes jornades cada restaurant oferirà la seva pròpia versió del plats cuinats amb fideus.

Finalment, el representant de Caves Vilarnau de González Byass ha agraït la confiança de Cambrils i ha afirmat que és una satisfacció formar part de les jornades. En concret, els plats amb fideus rossos estaran maridats amb tres caves premiats en la darrera temporada -Brut Natura Reserva, Brut Reserva Rosé Delicat i Brut Reserva- i dos vins.

Els restaurants participants

Els 23 restaurants participants són: Bec d’Or, Brisas de Mar, Cal Tendre, Casa Macarrilla 1966, Club Nàutic Cambrils, Confraria del Port, Dofí Verd, El Capi, El Portal, El Pòsit, Fonda Montserrat, Gami, Germans Miquel’s, La Palmera de la Llosa, La Selva Street Food, Les Barques, Llop de Mar, L’Original, Experiències Gastronòmiques, Maset, Montserrat, Rincón de Diego, Taberna Lekeitio i Xiringuito Restaurant del Mar.

Les jornades estan organitzades pel Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament conjuntament amb l’Associació d’Empresaris de l’Hoteleria de Cambrils (AEHC), i compta com a patrocinador amb Caves Vilarnau de González Byass.