Torna el calendari gastronòmic de Cambrils amb les 8es Jornades del Romesco

Prop d’una trentena de restaurants i bars oferiran menús i “platillos” amb romesco del 7 al 23 de maig

Presentació de les 8es Jornades Gastronòmiques de Cambrils al restaurant Miramar (Ajuntament de Cambrils)

Després de més d’un any de pandèmia, Cambrils reemprendrà el calendari gastronòmic amb les 8es Jornades del Romesco, que tindran lloc del 7 al 23 de maig. Un total de 28 establiments (21 restaurants i 7 bars) oferiran menús tancats i “platillos” (o tapetes) amb el romesco com a protagonista, així com diferents varietats de “romesco de peix”.

A la roda de premsa de presentació, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha posat en valor iniciar aquesta nova etapa “post-covid” amb les Jornades del Romesco, “que vinculen productes molt nostres i de la mà de la gastronomia cambrilenca”. L’alcaldessa confia que tant la restauració com la ciutadania seguirà sent responsable amb el compliment de les mesures covid-19: “Hem d’anar fent passos endavant i esperem que no hi hagi cap retrocés”.

La regidora de Projecció i Turisme, Marta Borràs, ha explicat que, enguany, seguint les mesures de prevenció de la Covid-19, els menús i platillos que ha creat cada establiment es podran consultar a través de codis QR tant als cartells de la campanya com a les taules dels restaurants participants. Les propostes gastronòmiques també es podran trobar al portal www.romescocambrils.com.

A la mateixa pàgina web s’hi podrà llegir la nota de cata del Torelló Special Edition Costa Daurada, un Corpinat que Torelló Viticultors, patrocinador de les jornades, ha creat especialment amb motiu de l’estreta col·laboració entre Cambrils i la prestigiosa marca de vins i escumosos del Penedès. El propietari de Torellós Viticultors, Paco de la Rosa, -la 23a generació d’una saga familiar dedicada a l’agricultura des de 1395- ha subratllata que amb aquesta ampolla “volem transportar la nostra bodega a la Costa Daurada, amb aquest Brut de la collita del 2016”.

Per la seva banda, el representant de l’Associació d’Empresaris de l’Hoteleria de Cambrils, Xavier Martí, ha remarcat que “el sector té ganes de tornar a una certa normalitat”. Una il·lusió que contrasta “amb els companys del sector que s’han quedat pel camí”, ha lamentat. Martí s’ha mostrat molt crític que la gestió de la pandèmia per part de les autoritats hagi tingut el mateix tracte amb “municipis” com Barcelona que amb Cambrils o amb els petits.

Els restaurants participants

Els restaurants participants de les 8es Jornades del Romesco de Cambrils són els següents: Acuamar, Bec d’Or, Can Bosch, Onades, Les Barques, Can Solé, El Capi, L’Original Experiències Gastronòmiques, Rincón de Diego, Casa Macarrilla 1966, Montserrat, Miramar, Les Taules, El Pescador, Llop de Mar, Xiringuito Restaurant del Mar, Maset, Lekeitio, Miquel, Gami, Taller 9, 9 Minuts, Nou Xivarri, La Selva, Barlovento, Casa Soler, La Taqueria, La Confraria del Port. Els restaurants oferiran menús mentre que, com a novetat, els bars restaurants oferiran un platillo de romesco i una copa de vi Torelló a un preu tancat d’entre 9 i 18€.

A la campanya també s’hi sumen les tres associacions locals de comerciants i botiguers que col·laboraran donant la màxima difusió de les jornades a través dels seus aparadors, que guarniran amb motius gastronòmics i amb la imatge de l’ampolla Special Edition Costa Daurada, imatge de la promoció del Romesco.

Les postals del calendari gastronòmic

Una altra de les novetats serà una postal amb informació del calendari gastronòmic que els i les comensals podran adreçar i escriure personalment a qui vulguin i que el Patronat de Turisme s’encarregarà de recollir i enviar per promocionar les jornades programades durant l’any.

Un plat i salsa tradicional cambrilenca

Al calendari gastronòmic del 2021 l’Associació d’Empresaris de l’Hoteleria de Cambrils ha volgut continuar apostant per la tradició gastronòmica local i la cultura marinera i és que quan parlem de Cambrils i de casar terra i mar ens hem d’aturar forçosament en el popular romesco.

Per una banda, hi ha la salsa d’origen fenici, potser romà, elaborada amb productes del camp (oli, ametlles, avellanes torrades, tomàquet, pebrot de romesco, all, ceba, pa i potser algun ingredient màgic i secret que els nostres xefs no desvetllaran mai). Per l’altra, el plat tradicional de suquet de romesco que tot comensal cau en la temptació d’assaborir als restaurants mariners de Cambrils.

La promoció gastronòmica és un dels eixos de treball del Patronat de Turisme i les jornades del romesco són la primera de tot un seguit de promocions que es portaran a terme aquest any a nivell nacional i internacional. La propera cita serà la fira professional de gastronomia Madrid Fusión el proper mes de maig.