Salou acollirà aquest cap de setmana la Mare Nostrum ESEI Cup

El torneig comptarà amb la participació de 32 equips i d’un miler de persones

Salou acollirà els propers dies 2, 3 i 4 de juliol el torneig Mare Nostrum Euro Sport Event International (ESEI) Cup (Arxiu)

Salou acollirà els propers dies 2, 3 i 4 de juliol el torneig Mare Nostrum Euro Sport Event International (ESEI) Cup, un esdeveniment esportiu, a petita escala, que es reprèn amb l’objectiu de tornar a fer activitat esportiva i que els equips infantils puguin competir. Els participants vindran del País Basc, Madrid i Catalunya. Del Camp de Tarragona n’hi haurà de localitats com Salou, Montblanc i l’Aldea, entre altres. L’edat dels participants és de 8 finsa 16 anys i els econtres es disputaran al Complex Futbol Salou.

Tot i que encara no és possible rebre visitants de l’estranger, un miler de persones, aproximadament, vindran gràcies a aquest esdeveniment esportiu, que implicarà, a més, una estada i pernoctacions en establiments hotelers de Salou.

El torneig

El torneig compta amb dues fases diferenciades. La primera serà una fase de grups que enfrontarà tots els equips de la mateixa categoria. Aquells que aconsegueixin classificar-se passaran a eliminatòries, fins arribar a la final.

Els encontres del Mare Nostrum ESEI Cup es desenvoluparan en 4 categories diferents: Benjamí (nascuts el 2011 i el 2012); Aleví (nascuts el 2009 i el 2010); Infantil (nascuts el 2007 i el 2008); i Cadet (nascuts el 2005 i el 2006).

Els partits de les categories Infantil i Cadet es disputaran sota la modalitat de futbol 11. Els corresponents a la categoria Benjamí i Aleví, ho faran en partits de futbol 7.

Salou: destinació de turisme esportiu

L’alcalde Pere Granados ha manifestat en la roda de premsa de presentació que “Salou és una destinació turística esportiva que gaudeix d’unes excel·lents instal·lacions, com és el Complex Esportiu Futbol Salou”, entre d’altres; i també hi ha “més modalitats que ens converteixen en un epicentre del turisme esportiu”. Així mateix, “Salou demostra, un cop més, la capacitat que té d’organitzar esdeveniments d’aquesta magnitud”, ha afirmat. Per acabar, ha exalçat la gran experiència de l’organitzador del torneig, que ha estat demostrada any rere any, ha dit.

Per la seva banda, Albert Viñas, CEO & Co-Founder Mare Nostrum Cup, ha mostrat la seva satisfacció perquè “malgrat les circumstàncies actuals, hem pogut acollir aquest esdeveniment, encara que es tracta d’un torneig menor, pensant en animar l’esport i deixar palès que tirem endavant, tot i que només sigui amb un 10 per cent dels equips que participen, normalment, al Mare Nostrum per Setmana Santa”. “Sembla que poc a poc anem tornant a la normalitat, i ja estem planificant un parell d’esdeveniments menors per l’octubre del 2021”, ha assenyalat.

També ha destacat la bona resposta obtinguda per a aquest certamen i ha dit que de cara a l’any vinent s’espera poder tornar a organitzar el torneig per Setmana Santa, com era habitual, amb 7.000 participants.

L’aforament als camps serà limitat per la COVID-19, però es garantiran dues entrades per família.

El diumenge, dia 4 de juliol, es disputaran les finals, a les 12h; i a les 13 h, després del torneig, en cada categoria, tindrà lloc un lliurament de premis.

Hi haurà trofeus per a tots els equips, però l’equip campió de la categoria, el subcampió i tercer classificat pujaran al podium del Marenostrum.