‘Petits Detectius’, 40 reptes per redescobrir Torredembarra en família

La nova activitat lúdica permetrà als infants i les famílies descobrir plegats detalls de la cultura, la geografia i la història de la vila

La regidora de Turisme, Marina Riudeubas, ha presentat l’activitat de turisme familiar ‘Petits Detectius’ (Anna F./ Aj. de Torredembarra)

La Regidoria de Turisme de Torredembarra posa en marxa la nova activitat de turisme familiar de descoberta del municipi de Torredembarra ‘Petits detectius’, que es podrà dur a terme entre l’1 de març i el 15 d’octubre. La regidora de Turisme, Marina Riudeubas, ha explicat que es tracta d’una activitat lúdica en la qual els infants i les famílies descobreixen plegats detalls de la cultura, la geografia i la història de la vila, a partir d’una proposta que consisteix a superar fins a 40 reptes.

Alguns reptes consisteixen a trobar indrets històrics i respondre preguntes sobre els mateixos, a trobar objectes amagats en aparadors comercials; a fer manualitats relacionades amb el conte ‘Amb olor de romaní pels camins de Torredembarra’, de Rosalia Ciuró, que va editar la Regidoria de Turisme el desembre passat; participar en activitats organitzades per Turisme com les visites al far; fer un castell de sorra i fotografiar-lo, etc. Per tot plegat, Turisme ha editat un llibret amb totes les activitats proposades que s’haurà d’entregar fins al 15 d’octubre.

L’activitat ‘Petits detectius’ està oberta a la participació de qualsevol família amb infants menors de 13 anys. Tan sols s’accepta un llibret de reptes per infant. S’han previst diferents premis segons el nivell de reptes assolits: 10 reptes (una ampolla d’aigua o una tassa de Torredembarra), 20 reptes (conte infantil ‘Amb olor de romaní pels camins de Torredembarra’ en versió en català o en castellà), 30 reptes (joc tres en ratlla o trencaclosques de Torredembarra) i 40 reptes (motxilla, conte infantil i tovallola de Torredembarra).

La major part del material que s’entregarà com a premi forma part del nou marxandatge que s’estrena enguany. Elements com els trencaclosques i el joc han estat fets amb material sostenible. També es podran adquirir a l’oficina de Turisme.