Les VI Jornades Gastronòmiques Romesco de Tarragona se celebraran del 7 al 24 d’octubre

Un total de 25 restaurants serviran cassoletes i menús amb romesco maridats amb vins macabeus de la DO Tarragona

Plat innovador amb romesco elaborat pel xef amb Estrella Michelin, Pep Moreno, del restaurant Deliranto de Salou (AEHT)

El Mercat Central de Tarragona ha acollit la presentació de “Romescvs + Macabevs. 100% DO Tarragona. VI Jornades Gastronòmiques Romesco de Tarragona”, les quals tenen com a objectiu promoure la gastronomia a la ciutat a través d’un dels productes insígnia de la seva cuina i de la seva essència marinera: el romesco. Les jornades estan organitzades per l’AEH Tarragona Ciutat i la DO Tarragona amb la col·laboració del Port de Tarragona, el Patronat Municipal de turisme de Tarragona i Espimsa.

Els 25 establiments participants serviran receptes tradicionals o innovadores que seran maridades amb vins de la varietat macabeu de diversos cellers de la DO Tarragona, del 7 al 24 d’octubre. En concret, oferiran “cassoletes” per fer un tast amb romesco, a 5 euros, i menús amb la salsa romesco com a protagonista, en què cada restaurant fixarà el seu preu.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha obert l’acte destacant totes les sinergies que han fet possible aquestes jornades i ha afegit que “jornades com aquesta serveixen per recuperar el valor del romesco en tota la seva plenitud”.

Com ha exposat Javier Escribano, president de l’AEH Tarragona Ciutat: “Un any més reclamem el romesco com un plat típic de tardor i sobretot un segell gastronòmic de la ciutat, que va néixer als vaixells del Serrallo i que cada any recuperem amb força i il·lusió a través d’aquestes jornades, perquè acabi formant part imprescindible de totes les cartes dels nostres restaurants”.

El president de la DO Tarragona, Vicen Farré, ha destacat la idoneïtat del macabeu per acompanyar el romesco. “Vam veure que lligava molt bé l’ametlla del romesco i l’aroma de flor d’ametller del macabeu”. Així doncs, cada restaurant servirà les propostes gastronòmiques amb un dels deu vins macabeus dels cellers de la DO Tarragona que hi participen.

Per la seva banda, Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona, ha recordat que “des del Port sempre ens agrada participar en iniciatives de la ciutat. És una manera de col·laborar amb un dels sectors més afectats durant la pandèmia” i ha afegit que “el romesco és essència tarragonina”

Per últim, l’amfitrió de la trobada, el conseller de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona i president d’ESPIMSA, Dídac Nadal, ha tancat la presentació expressant que “els Mercats de Tarragona no perdem mai la oportunitat de participar en iniciatives que dinamitzin la nostra cultura. I ens fa molta il·lusió que aquesta presentació estigui passant aquí”, referenit-se al Mercat Central.

Un cop acabats els parlaments, la jornada ha seguit amb una explicació del plat innovador amb romesco elaborat pel xef amb Estrella Michelin, Pep Moreno, del restaurant Deliranto de Salou, i amb una degustació de la cassoleta tradicional que també ha cuinat durant la presentació, acompanyada dels vins macabeu de la DO tarragona que participen a les jornades.

Els restauradors participants

Els establiments participants són: Restaurant SolRic, Restaurant SolRic Alta Taverna, Restaurant Cócula, Forum, La Sardineta, Restaurant La Morada, Restaurant l’Arrosseria, El Pòsit del Serrallo, Restaurant La CucaFera, Casa Balcells, Restaurant Nàutic Tarragona, Mas Rosselló, Kraken, Octopusy, Ancora del Serrallo, Llagut, Pizza Boscos, Restaurant Brisa, Àncora Port Esportiu, Restaurant Bar Tabulàrium, Tapitapes, Sentits, Bar Negresco, Montevideo, Espai La Vall.

Tots els menús es podran consultar a la pàgina web https://aeht.es/jornades-gastronomiques/