L’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat signen el conveni de cessió del Fòrum de la Colònia

El consistori gestionarà el monument que forma part del conjunt declarat Patrimoni de la Humanitat els propers 50 anys

Imatge d’arxiu del Fòrum de la Colònia (Alberich Fotògrafs)

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona van signar el passat 8 de febrer el conveni de cessió gratuïta del Fòrum de la Colònia. D’aquesta manera, el consistori gestionarà el monument que forma part del conjunt declarat Patrimoni de la Humanitat els propers 50 anys. Segons el document, l’ajuntament s’encarregarà de la gestió i manteniment del jaciment.

El Fòrum romà de Tarragona o Fòrum de la Colònia és un immoble de titularitat de la Generalitat de Catalunya, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) a la categoria de BCIN-zona arqueològica i que comprèn els carrers Cervantes, Soler i Lleida. Des de l’any 2000 la UNESCO forma part de la llista de Patrimoni Mundial com a integrant del Conjunt Arqueològic de Tàrraco i a partir d’ara passarà ser de titularitat municipal.

Segons apunta el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, amb la cessió del monument “s’obre un nou espai a la ciutat per fer-lo accessible a tothom”, al mateix temps que “complementarà el futur projecte de l’Illa Corsini i la peatonalització del carrer Canyelles”.